Parayı duyan ATM'ye koştu..

Milyonlarca Emeklinin 3 bin liraya çıkartılan bayram ikramiyesi bugün ödenmeye başladı. Vatandaşlar ise sabahın erken saatlerinde ATM önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Parayı duyan ATM'ye koştu..

10 Nisan’da başlayacak Ramazan Bayramı öncesinde yaklaşık 16 milyon hak sahibine ikramiye ödemeleri bugün başladı. Ödemelerin başlamasıyla birlikte emekliler ATM önlerinde sıra kapmaya çalıştı.

Malatya'da parayı duyan ATM'ye koştu

İkramiyeden kimler faydalanacak 

Emekliler ile beraber şehit yakınları, muharip gaziler, güvenlik korucuları, vazife malullüğü alanlar, terörden zarar gören siviller, yaşlılık maaşı alanlar ve dul ve yetim maaşından faydalananlar emekli bayram ikramiyesi alabilecek. Ödemeler  ise 5 Nisan'a kadar yapılacak. Yaklaşık 16 milyon emeklinin ikramiyeleri, aylıklarını aldıkları hesaplara yatırılacak. Peki vatandaşlar ikramiye tutarından memnun mu? İşte cevabı…

Malatya'da parayı duyan ATM'ye koştu

İkramiye sevinç yaşatmadı

Bayram ikramiyesini çok az bulan emekli bir vatandaş, 3 bin liranın ihtiyaçları karşılamayacağını belirterek şunları söyledi: “3 bin lira nedir ki? Bu parayla ne yapalım? Kira, faturalar, gıda fiyatları aldı başını gidiyor. Bu parayla ay sonunu nasıl getireceğimizi şaşırıyoruz. Bayram ikramiyesi bir neşe kaynağı olmalıydı ama bize sadece üzüntü getiriyor."