OSB'ye 'Mini Teknopazar'

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde Teknokent tarafından 2. Organize Sanayi Bölgesinde 'Mini Teknopazar' projesi hayata geçirilecek.

OSB'ye 'Mini Teknopazar'

Yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Sis, sanayi ve bazı kurumlarla yapılan işbirliği çerçevesinde hem üniversite, hem de iş dünyasının çalışmalara önemli katkı sunduğunu söyledi. Sis, “Uygulamalı Mühendislik Eğitimi (UME) bölümünde son sınıfa gelen mühendislik fakültesi öğrencilerinin bir dönemlerini sanayide uygulama ile geçirmeleri istenmektedir. Bu amaçla fakültemizin Biyomedikal Mühendisliği bölümü gelecek yıldan itibaren UME uygulamasına geçerek bu alanda çalışmalarını sürdürecektir. Diğer yandan MAKTEP projemiz Malatya İŞKUR tarafından desteklemekledir. Bu projede Makine mühendisliği bölümü dördüncü sınıf öğrencileri haftanın belli günleri Malatya Organize Sanayinde alanlarıyla ilgili fabrikalarda uygulamalı eğitim görmektedirler” dedi.

Mini Teknopazar projesi hayata geçirilecek

Sis ‘Mini Teknopazar’ projesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Bilgisayar mühendisliği bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih Kocamaz’ın katkılarıyla Malatya Teknokent Aş aracılığıyla Ar-Ge merkezinde hayata geçirmeyi planlamaktayız. Bu amaçla firmalar öğretim üyeleriyle beraber ziyaret edilmekte ve faaliyet alanlarıyla ilgili işbirliği olanağı oluşturulmaktadır. Bu kapsamda ilk buluşma Malatya OSB'de bulunan Çetin Civata AŞ. ile yapıldı. Ayrıca belirlenen beş ortak projeye başlanması karan alındı. İkinci uygulama 20 Mart 2019 tarihinde Kübrateks Tekstil AŞ. ile gerçekleştirilecektir. Kariyer günleri adı altında yapılan program Malatya İŞKUR'un destekleriyle firma yöneticileri fakültemize davet edilmiş ve öğrenci ve öğretim üyelerimizin katıldığı konferanslar düzenlenmiştir. Fakültemizde son iki yılda dört kariyer günü düzenlenmiştir. Diğer yandan sanayinin ihtiyaç duyduğu test ve analizler belirlenmiş ve testleri yapacak laboratuvarlar kurulmuştur. Mühendislik fakültesi laboratuvarlında gıda analizleri, maden analizleri, malzeme (inşaat ve makine malzemeleri) test ve analizleri yapılmaktadır” diye konuştu.

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğini önemsiyoruz

Sis, kamu-üniversite-sanayi işbirliğini çok önemsediklerini vurgulayarak, “Malatya ilinin KÜSİ temsilcisi olan Bilgisayar mühendisliği bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Davut Hanbay üçlü iş birliklerini arttırmak için aşağıdaki çalışmalar yapmaktadır. Proje destek programlan hakkında bilgilendirme, proje yazma eğitimleri düzenleme, tekno yatırımların teşvik edilmesi, fikri ve sanayi mülkiyet hakları hakkında bilgilendirme, girişimcilik hakkında bilgilendirme Ar-Ge merkezi kurulması hakkında firmaların bilgilendirilmesi, tasarım merkezi kurulması, sürekli eğitim merkezi aracılığı ile eğitimlerin verdirilmesi sanayi odaklı lisansüstü tez yaptırılması, sanayi-akademisyen veya sanayi-sanayi eşleştirmesi, teknokent ile organize sanayi arasında etkileşimin oluşturulması amacı ile faaliyetler yürütülmektedir” ifadesinde bulundu.