Orduzu'ya bin 500 fidan

21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Ormancılık Haftası münasebetiyle Malatya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl Orduzu Pınarbaşı bölgesinde yanan ormanlık alanda ağaçlandırma etkinliği yapıldı. Etkinlik kapsamında bölgeye bin 500 sedir fidanı dikilecek.

Orduzu'ya bin 500 fidan

Malatya’da geçen yıl çıkan yangında zarar gören Orduzu Pınarbaşı bölgesindeki ormanlık alan yeşillendiriliyor. Malatya Orman İşletme Müdürlüğünce Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında, kentte geçen yıl yangında zarar gören ormanlık alana fidan dikimi gerçekleştirildi. Çeşitli kurumların ve öğrencilerin de destek verdiği ağaç dikim çalışmaları kapsamında bölgeye bin 500 sedir fidanı dikilmesi hedefleniyor.

'Yanan Orman Küllerinden Doğuyor'

Fidan dikim çalışmaları hakkında bilgiler paylaşan Malatya Orman İşletme Müdürü Yakup Kalaylı, 'Yanan Orman Küllerinden Doğuyor' temasıyla Pınarbaşı bölgesinde yanan ağaçların yerine yeniden fidan dikerek bölgeyi ağaçlandırmayı amaçladıklarını belirterek, "Dikim esnasında yöre şartlarına en uygun tür olan sedir fidanı kullanmayı uygun bulduk. Burası normalde Beydağı ağaçlandırma projesinin devamı olan bir saha. Geçen yıl burada yetişen 10 yaşındaki Fidanlar maalesef hata kaynaklı olduğunu düşündüğümüz bir yangınla yakıldı. Burada yaklaşık 3 bin civarında fidan tahrip oldu. Şu an gördüğünüz gibi iş makinelerimizle yanan alanda yeniden fidan dikim çukurları açtık. Bu gün ve bundan sonraki günlerde de buranın tamamında fidanları buluşturarak eski haline getirmeyi planlıyoruz" dedi.

Hedef 500 bin fidan

Kalaylı, Malatya Orman İşletme Müdürlüğü'nün k ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışmalarına her yıl olduğu gibi 2021 yılında da aynı hızla devam ettiğini aktararak, "Bu yıl 600 hektar ağaçlandırma çalışmamız olacak ve yılsonu itibarıyla inşallah 500 bin fidan dikmiş olacağız. Amacımız Malatya'yı daha da yeşillendirmek ve aynı zamanda da orman varlığımız artırmaktır. Malatya'da şu an orman alanımız 213 bin hektar. Ayrıca geçen yıl işletme şefliklerimizin amenajman planları yenilendi. Yeni planlar incelendiğinde son 20 yılda tesis edilen ağaçlandırma sahaları da plana dahil edildiğinden dolayı ilimizin orman alanının yüzde 16’ya çıktığını gördük, bu oran daha önce yüzde15’ti. Yani orman alanımızda yüzde 1'lik bir artış oldu" diye konuştu.  Fidan dikim etkinliğine vatandaşların yoğun bir katılım gösterdiğini anlatan Kalaylı, halkın bu ilgisinin gelecekte daha büyük faaliyetler yapma hususunda kurumu motive ettiğini söyledi.