Öğrenciler serayla tanıştı

Yeşilyurt İlçesi Esma Biltacı Kültür Merkezi Kur'an Kursu öğrencileri, Yeşilyurt Belediyesinin 'Yeşil Gıda Seracılık' projesi kapsamında hayata geçirilen serada, sebze ve meyveleri dalından kopartarak farklı bir lezzet tattı.

Öğrenciler serayla tanıştı

Tecde Muhtarı Ali Yiğit, eşliğinde seraya giden Kur’an Kursu öğrencilerinin serada yaptıkları gezideki mutluluk görmeye değerdi. Öğrenciler, dalından koparttıkları sebze ürünlerinin lezzetinin bir başka olduğunu söylediler.
Seracılığın geliştirilmesine örnek teşkil ediyor
Geziyle ilgili açıklamalarda bulunan Muhtar Ali Yiğit, Yeşilyurt Belediyesinin ‘Yeşil Gıda Seracılık’ projesinin yerli üretime destek olmanın yanı sıra şehirde seracılığın geliştirilmesine de örneklik teşkil ettiğini belirterek, “Toprak en iyi rehabilite merkezidir. İnsanın var oluş nedeni topraktır. Toprak duygu kontrolünde çok önemli bir yere sahiptir. İnsanoğlunun özüne dönmesine yardımcı olurken, doğduğu toprakların insanı çekmesine neden olur. Malum şehir hayatı demek beton binalarla tanışma ve betonla birlikte yaşamak anlamına gelmektedir. Yeni nesil çocuklar daire ve site yaşantısı içerisinde olduklarından gerek meyve gerekse sebzelerin üretimini görememektedirler. Kirazın markette yetiştiğini söyleyen çocuklar geldiğimiz durumu gözler önüne sermektedir. Yeşilyurt Belediyesinin Yeşil Sera kapsamında başlatmış olduğu projenin bir bölümünde öğrencilerin serayı gezmesi, yetişen ürünleri dalında görmesi dalından kopartması hedeflenmekteydi. Seradaki ürünlerin yetişmesinin ardından öğrenciler ara ara serayı gezip hem yetişen ürünleri dalında görüyor hem de dalından kopartarak yeme heyecanı yaşıyorlar. Böyle bir uygulamanın hayata geçirilmesinde emeği geçen Yeşilyurt Belediye Başkanı Sayın Mehmet Çınar ve ekibine teşekkür ederim” diye konuştu.