Muhtar isyan etti

Battalgazi ilçesi Battalgazi Mahallesi'ne Ramazan ayında asfalt yenileme çalışması yapıldı. Mahallede bulunan Çatalköprü ve Ebedi Sokağı'na MASKİ tarafından alt yapı yapılacağından 5 aydır asfalt dökülmemesi mahalle muhtarını isyan ettirdi. MASKİ'nin kötü yönetildiğini ve yetersiz kaldığını iddia eden Muhtar Mehmet Boğa, 'Hani hizmet belediyeciliği. Hizmet sadece lafta mı kalıyor. Vatandaşı niye bu kadar mağdur ediyorlar. Biz hem MASKİ'den hem de büyükşehir belediyesinden memnun değiliz' dedi.

Muhtar isyan etti

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Battalgazi Mahallesi'ne ilçe belediyesi tarafından asfalt yenileme çalışması yapıldı. Fakat mahallede bulunan Çatalköprü, Ebedi Sokağı'na MASKİ tarafından alt yapı yapılacağından asfalt dökülmediği iddia edildi. Yaklaşık 5 aydır asfalt dökülmediği için mahallenin toz toprak içinde kaldığını belirten mahalle muhtarı, aradan5 ay geçmesine rağmen hiç bir çalışmanın yapılmadığı öne sürdü. Muhtar Boğa, Alt yapı ihalesinin 10 Haziran’da yapıldığı fakat MASKİ'nin çalışmaya bir türlü başlamadığını söyledi. 

MASKİ kötü yönetiliyor

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Battalgazi Mahalle Muhtarı Mehmet Boğa, Battalgazi Belediyesi'nin başlatmış olduğu çalışmadan dolayı 15 Mayıs'ta asfaltın söküldüğünü belirterek, fakat Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) tarafından alt yapı çalışmaları yapılacağından asfalt dökülmesine izin verilmediğini anımsattı. MASKİ yetkililerinin kendilerine 10 Haziran'da alt yapı ihalesinin yapılacağını söylediklerini ifade eden Boğa,  "20 Haziran başlayacağız dediler ' fakat 5 ay geçti ortada hiç bir şey yok. Her gittiğimizde 10 gün sonra şuanda tam 5 aydır MASKİ gelecek alt yapı yapacak. Vatandaş çok mağdur. Zaten pandemi var.  Sokağın olduğu yer minibüs yolu birde sık sık arabalar geçiyor. Vatandaş camını açamıyor bu sıcakta. Vatandaş bu hastalıkta bunalıma girdi. Camı açsa toz duman yazık günah. Şimdi önümüz kış yağmurlar başlayınca bu sefer çamur içinde mi gidip gelelim. Sıkıntıyı biz yaşıyoruz.  MASKİ yetersiz.  Biz hem MASKİ'den hem de büyükşehir belediyesinden memnun değiliz. MASKİ normal arızlara bile gelmiyor. 3 gündür ihbar yapmışız halen gelip bakan yok.  3 gündür su akıyor yazık günah. MASKİ'nin kötü yönetildiğini düşünüyorum.  'Eleman yetersiz' diyorlar.  Vatandaşı ilgilendirmez, sen vatandaşa hizmet edeceksin. Sonuçta büyükşehirsin merkezdeki mahalleye hizmet götüremeyeceksen büyükşehir olamazsın. Hizmet diyorlar, hizmet sadece lafta kalıyor. Bunların hesabını yapmazsanız yöneticilik yapamazsın. 2 fotoğraf çekmekle bu işler yürümez" diye konuştu. 

Yapamayacaksınız bırakın

'Yöneticilerin yapamadıkları hizmetler yüzünden vatandaş bize küfür ediyor' diyen Muhtar Boğa, "Bizde insanız. Yazık günah değil mi? Yapamayacaksınız bırakın, yapacak birileri gelsin. Hani hizmet belediyeciliği. Hizmet sadece lafta mı kalıyor. Niye bu kadar mağdur ediyorlar. Vatandaş sanki muhtar gidip belediyelerden hizmet istemiyor diye düşünüyor. Sürekli gidiyoruz, söylüyoruz ona rağmen kimse bizi takmıyor. Ben şunu söylemek istiyorum; Büyükşehir ve MASKİ hizmet yapmıyor. Bırakın hizmeti gelip soran yok.  Sadece seçim zamanı gelip söz alıyorlar. Sonrasında kimsenin umurumda değil.  Hiç bir kamu ve belediye kurumu bizi dinlemiyor, dikkate almıyorlar. Mahalleye hizmet yok. MASKİ en küçük arızaya bize gelmedi.  Bakın çevreyolu altı çevreyolu üstü diye bir şey çıkardılar. Yazık günah ya. Ayrım yapılıyor. Ben aynı hizmeti yaptıklarına inanmıyorum. Çevreyolunun altına 2 sınıf insan muamelesi yapılıyor. Delilleri de var. Hep beraber bakalım bir mi değil mi görürüz.  Bu mahallenin yüzde 90-95 bir oy çıkıyor. Ama hizmet yapan yok. Bizim sıkıntımız şehri yönetenlerle. Gerçekten mağduruz. Hiç bir hizmet alamıyoruz" şeklinde konuştu. 

Vatandaş temizlemek zorunda mı?

Boğa, yaşanan mağduriyetle ilgili AK Parti Malatya milletvekili Bülent Tüfenkçi ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’i mahalleye davet ettiğini dile getirerek, Kurban Bayramı'ndan 15 gün önce geldiler, söz verdiler yapacağız dediler. Neredeyse 2 ay geçti değişen hiç bir şey. Vatandaşın çilesi bitmeyecek.  Bizim yöneticiler yüzünden yemediğimiz hakaret yok. Suçumuz oy mu vermek? Sorun şu ki söylediğiniz halde gelip yapmamaları. Bakın 24 Ocak'ta deprem oldu. Acil yıkılması gereken 5 ev yıkıldı. Büyükşehir yıktı, molozu hemen kaldıracağız dediler. 7 aydır görüntü kirliliği devam ediyor.  Vatandaş sürekli şikayetçi. O kadar mücadele etmeme rağmen vatandaşın gözünde benim değerim sıfır. Neden? Yöneticilerin, yapamadıkları yada yapmak istemedikleri yüzünden. Çünkü hiç bir hizmet yapılmıyor. Çıkıp biz şunu yaptık. Demekle olmuyor. Hizmet yapılmıyor. Her seferinde hizmet erteletilir mi? Resmen MASKİ bizimle dalga geçiyor. İşleri hizmet değil insanlarla dalga geçmek. Hani gönül belediyeciliği, hizmet belediyeciliği.  İnsanların çektiği sıkıntılar bunların umurunda değil. Gelsinler, görsünler vatandaşla yüzleşsinler.  Vatandaşın derdini dinlesinler. Bu şekilde gönül ve hizmet belediyeciliği olamaz. Gelen, giden yok. Yol, toz toprak içinde. MASKİ diyor AYKOME izin vermiyor. AYKOME bir iş yapmıyor. Kazdırıyorsan yapacaksın. Vatandaş sizin pisliğinizi temizlemek zorunda değil. Yazık günah değil mi" dedi.

Hani söz verenler nerede?

Yöneticilerin sorumsuzluğu yüzünden vatandaşların çile çektiğini vurgulayan Boğa, "Sizin sorumsuzluğunuzu vatandaş mı çekecek.  Sıkıntıları söylüyoruz. Sonuç sıfır. Sadece gidip gelmekle kalıyoruz. Suç tamamen MASKİ ve büyükşehirde. MASKİ büyükşehre bağlı. Kurum bilmiyor mu buradaki sorunu herkesin haberi var mı? Ben yeni bir muhtarım yaklaşık 20 aydır görevdeyim. Daha büyükşehir belediye başkanını görmüş değilim. Büyükşehirle ilgili biz bir çalışma görmedik.  Merkez mahalleyiz. Ama maalesef en geri mahalleyiz. Kimse uğramıyor. Gerçekten çevreyolu altı üvey altı. Gelsinler görsünler. Zaten siyasilerimiz kendileri ayırıyor. Çevre yolu altı, üstü tabirini. Çevre yolu altına hizmet yok.  Hizmet yok biz yaşamayalım mı? Kendimize ayrı belediye mi kuralım.  Protesto mu yapalım. Belediyelerin önüne mi gidelim? Ne yapalım. Seçimden önce gelip verilen sözleri söyleyeyim; 'Mahallede okul, sağlık ocağı yok söz yapacağız'. Sağlık ocağının parseli var ama hisseli belediye bu sıkıntıyı daha çözemiyor. Nasıl sağlık ocağı yapacak. Seçimden seçime gelip söylerler bizde istediklerini veririz ama biz istediğimizi alamıyoruz" ifadesini kullandı.