Millet gereğini yaptı

Malatya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Memur-Sen İl Temsilciliği 15 Temmuz darbe girişiminin 3. yıl dönümü dolayı basın açıklaması yaparak, hain girişime tepki gösterdi. Memur-Sen İl Temsilci Hüseyin Söylemez, 'Darbe başarılı olsaydı 16 Temmuz sabahı ülkenin nasıl bir felakete uyanacağını bu millet görmüş ve gereğini yapmıştır' dedi.

Millet gereğini yaptı

Yeni Cami önünde yapılan basın açıklamasında sendika üyeleri, darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin isimlerinin basılı olduğu dövizler ile ‘Milli iradenin öncüsü,15 Temmuz bir destanın öyküsüdür, 15 Temmuz'un nöbetçisiyiz. 15 Temmuz kalbimizdedir, şehitler ölmez vatan bölünmez, her şehit bir meşaledir’ yazılı pankart taşıdı.

Evlerinde oturup çekirdek çitleyenler darbe girişiminin ne olduğunu anlayamazlar

Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası Memur-Sen adına konuşan Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, 15 Temmuz 2016'da ülke olarak uluslararası karanlık bir işgal ve darbe girişimiyle karşı karşıya kalındığını hatırlatarak, UIluslararası bir kumpas olan ve FETÖ’nün taşeronluğunu üstlendiği 15 Temmuz darbe girişiminde 250 şehit verildiğini ve 2 binden fazla vatandaşın gazi olduğunu söyledi. Darbe kalkışma sırasında devletin kurumlarının işgal edilmeye çalışıldığını ifade eden Söylemez, “Meclis, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Özel Harekât Daire Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT, TRT vericileri ve birçok kurum saldırıya uğramış; Genelkurmay, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, TRT ve onlarca kurum işgal edilmiştir. Darbe girişimine direnen 250 kahraman kardeşimiz şehit, 2 bin 193 kardeşimiz de gazi oldu. Evlerinde oturup çekirdek çitleyerek gelişmeleri televizyondan izleyen ve darbe girişiminin sonucuna göre pozisyon almayı hesaplayanlar, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ne olduğunu anlayamazlar. Darbe tehlikesi geçene kadar milletin 29 gün boyunca tuttuğu direniş nöbetlerine burun kıvıranlar, meydanlarda gösterilen kahramanlığın bize bir vatan kazandırdığım bilemezler, kavrayanınlar. 15 Temmuz'u anlamak isteyenler; o geceyi meydanlara çıkan milyonlara, canlarını veren şehitlere, kanlarıyla meydanları kızıla boyayanlara sorsunlar. Darbe başarılı olsaydı 16 Temmuz sabahı ülkenin nasıl bir felakete uyanacağını bu millet görmüş ve gereğini yapmıştır” diye konuştu.

Darbe başarılı olsaydı Türkiye bir karanlık kaosa uyanacaktı

Darbenin başarılı olması halinde Türkiye’nin bir sömürü ve yağma ülkesine dönüşeceğine dikkat çeken Söylemez, “O gece okyanus ötesinden planlanan bu hain darbe başarılı olsaydı Türkiye bir karanlığa kaosa uyanacaktı. Ümmetle İslam Dünyasıyla ilişkimiz kesilecek, Siyo, Emperyalist eksenin parçası olacaktık. Muhacirlerin, mazlumların, mağdurların sığınağı olan tek yurt da ortadan kalkacaktı. O gece millet bu oyunu gördü. ‘Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım’ diyerek kükremiş sel gibi, önüne örülmüş tanklardan bentleri çiğneyip aştı. Üniforma giymiş teröristlerin millete karşı kullandıkları tanklara, uçaklara, bombalara iman dolu göğsünü siper etti. O gece abdestini alıp namaz kılarak meydanlara çıkan, tanklara, uçaklara, helikopterlere karşı çıplak elleriyle direnen milletin kahraman evlatları bu vatanı; Allah'ın yardımıyla, büyük bir işgalden, karanlık bir iç savaştan ve emperyalizme uşaklıktan kurtararak bize yeniden hediye ve emanet etmiştir. Bu hakikati çocuklarımıza, gençlerimize anlatmak emanete sadakatin bir gereği ve şehitlerimize karşı boynumuzun borcudur” dedi.

Memur- Sen üyeleri darbeye geçit vermemek için sokaklardaydı

Söylemez, hain gecede Memur- Sen üyelerinin darbeye geçit vermemek için sokaklarda olduğu kaydederek, “O gece abdestini alıp namaz kılarak meydanlara çıkan, tanklara, uçaklara, helikopterlere karşı çıplak elleriyle direnen milletin kahraman evlatları bu vatanı; Allah'ın yardımıyla büyük bir işgalden, karanlık bir iç savaştan ve emperyalizme uşaklıktan kurtararak bize yeniden hediye ve emanet etmiştir. Bu hakikati çocuklarımıza, gençlerimize anlatılmak emanete sadakatin bir gereği ve şehitlerimize karşı boynumuzun borcudur. Şehitlere en büyük vefa bu olacaktır. Bu ülkenin geleceği bu bilincin yaşatılmasına bağlıdır.  O gece Memur-Sen olarak I milyon üyemizle sokaklara çıkarak o muazzam direniş destanının önemli bir parçası olduk. O gece bu teşkilat "hesabî” değil "hasbî” bir teşkilat olduğunu bir kez daha gösterdi. O gece tek bir bedene dönüşüp; pazarlıksız bir fedakarlığın, "amasız”, "fakatsız” bir bilincin mücessem hali olarak, "Kim demiş her şeyin bitişi ölüm / Destanlar yayılır mezarımızdan” diyerek direnişe, şahadete, özgürlüğe koştuk. Bütün sendikalarımızla, komisyonlarımızla meydanlardaydık” şeklinde konuştu.

İslam coğrafyası bizimle birlikte tek yürek oldu

O gece İslam coğrafyasının her köşesinde ümmetin bizimle birlikte tek yürek olarak meydanlara yürüdü, belirten Söylemez, “Ümmetin yaralı yüreği bizim yüreğimizle birlikte attı, mübarek elleri semada duaya durdu nedenle diyoruz ki geleceğimizin teminatı daha fazla milletleşme, ümmetleşme ve kardeşleşmedir. O gün nasıl ki meydanlarda darbeyi püskürttüysek bugün de yeni sinsi stratejilere karşı teyakkuz ve sürekli bir bilinç halini kuşanmanın gayreti içindeyiz. Türkiye'nin entelektüel birikimi ve bu coğrafyanın erdemliler hareketi olarak; emperyalizmin her türlü kirli plan ve kumpaslarına yüksek bir bilinç, akıl ve imanla karşı koyacağız.15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız. 15 Temmuz'un 3. seneyi devriyesi vesilesiyle şehitlerimize Yüce Rabbimizden rahmet diliyoruz. Gazilerimize şükran ve minnetlerimizi ifade ediyoruz. Kahrolsun emperyalizm ve mankurtları. Yaşasın 15 Temmuz direniş ruhu” sözlerine yer verdi.