Mavi trenimiz gitti

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya milletvekili Veli Ağbaba, Malatyalıları hızlı tren konusunda kimsenin kandırmaya hakkı olmadığını belirterek, 'Maalesef bu dönemde Malatya'ya hızlı trenin geleceği yok. Hızlı tren konuşuluyordu, mavi trenimiz gitti. Hatlar azaldı' dedi.

Mavi trenimiz gitti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya milletvekili Veli Ağbaba beraberindeki partililerle, Demir Yol İş Sendikası Malatya Şubesini ziyaret etti. Ağbaba,  Malatya ile ilgili sorunları takip edip, Mecliste gündeme getireceğini söyledi. 

Gerçek bir Malatyalıdır

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Demir Yol İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hikmet Kazgan, “Veli Bey siyasete girmeden önce de tanıdığımız, dostluğunu, arkadaşlığını her daim bize hissettirdi. Uzun yıllardır takip ediyoruz. Gerçek bir Malatyalıdır. Her türlü sorunumuzda yanımızda olmuştur. Bundan dolayı da kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hızlı tren konuşuluyordu, mavi trenimiz gitti

Malatya demiryolu işletmesinin önemli oranda küçüldüğünü söyleyen  CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba ise, “Maalesef bir dönem demiryoluna bakış açısından dolayı demiryolları küçüldü, şimdi demiryollarının değeri bütün dünyada anlaşılmaya başlanıyor. Burada Malatya’yı ilgilendiren konu da hızlı tren her milletvekili değiştiğinde bir söz veriliyor. ‘Malatya’ya müjde’ deniyor. Ben de bunu eleştirip, yüzlerine vurunca AKP milletvekili arkadaşlarımız bundan rahatsız oluyor. Ben nasıl söylemeyeyim? Ben kendimi bildim bileli her dönemde geliyorlar ‘hızlı tren bu yıl geldi, şu geldi’ diyorlar. 2007’ de, 2011’de, 2015’de, son 2017’de, 2018’de dediler, bu yıl açıklama yapıyorlar 2023. Hala demiryollarında bu işin projesi aşamasına geçilmiş değil, ben bunu söyleyince de kızıyorlar. Malatyalıları kandırmaya kimsenin hakkı yok. Ben de eğer yalanlarını görürsem ortaya çıkarmak da benim görevim. Maalesef bu dönemde Malatya’ya hızlı trenin geleceği yok. Hızlı tren konuşuluyordu, mavi trenimiz gitti. Hatlar azaldı. Bu konuların takipçisi olduğumu söylemek istiyorum" dedi. 

Milletle dalga geçmektir

Ağbaba,enflasyon rakamının yüzde 8,5 olarak açıklanmasını eleştirerek, “Bakıyorsunuz benzine, mazota yüzde 50 zam, elektriğe yüzde 50 zam gelmiş, zamlara bakıyorsunuz yüzde 10’dan aşağıya zam yok, fiyatı düşen hiçbir şey yok, sadece ıspanak düştü, maaşlar düştü. Enflasyonu yüzde 8,5 olarak açıklamak milletle dalga geçmektir. Enflasyon yüzde 8,5 nasıl olur? Zamlanmayan bir şey var mı, yok. TÜİK’i tebrik etmek lazım. Enflasyonu düşürmenin yolunu bulmuşlar. Milletin cebindeki enflasyon yüzde 30’larda. Enflasyonun yüzde 8,5 olmasının sebebini söyleyeyim: Önümüzdeki ay asgari ücret tespit komisyonu oturacak, asgari ücrete zam belirleyecek. Asgari ücret Türkiye’de maalesef normal ücret olmuş durumda. Herkesi ilgilendiriyor. Enflasyonu yüzde 8,5 olarak açıkladılar ki, işçiye de, asgari ücretliye de diyecekler ki, ‘Bu ülkede yüzde 8,5 enflasyon var, sana da yüzde 8,5 zam veriyorum.’ Bunun anlamı bu. Bu hinliğin, bu cinliğin, bu şeytanlığın anlamı bu. Asgari ücrete gözünü dikmişler, burada hile yapanlara ‘lanet olsun’ diyoruz" şeklinde konuştu.