Eksik gördüm

Teşkilat ziyaretleri kapsamında İYİ Parti Malatya İl ve İlçe teşkilatlarını ziyaret İYİ Parti Teşkilat İşleri Başkan Yardımcısı Cumali Durmuş, Malatya İl Teşkilatını gençlik açısından biraz eksik gördüğünü belirterek, 'Bir siyasi partinin hayat damarları gençlerden oluşur ' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Eksik gördüm

İYİ Parti Teşkilat İşleri Başkan  Yardımcısı 23. Dönem  Kocaeli Milletvekili Cumali Durmuş, teşkilat ziyaretleri kapsamında İYİ Parti Malatya İl ve İlçe teşkilatlarını ziyaret etti. Ziyarette konuşan Durmuş, Malatya İl Teşkilatını gençlik açısından biraz eksik gördüğünü söyledi.

Saha çalışmalarını yerinde tespit etmek istiyoruz

Doğu Anadolu Bölgesindeki 13 ili sırasıyla ziyaret edeceğini söyleyen Durmuş,  “Yeni döneme partimizin bütün unsurlarının daha hazır hale kurumsal kimliklerini tamamlamış şekilde başlaması için saha çalışmalarını, toplumla ilişkilerini yerinde tespit ve gözlemlemek için yapılan bir seyahat. İYİ Parti kurulduğu süreçten sivil toplum temsilcileriyle görüşme imkanı oluyor.  Onlarla partimizin görüşlerini paylaşıyoruz. Vatandaşlarla bir araya geliyoruz, nasıl bir Türkiye istediğini, nasıl başaracağını anlatan İYİ Partinin Türk siyaseti,  Türk Devleti ve Türk milleti hakkındaki düşüncelerini vatandaşlarla paylaşmak. Seyahatlerimizin amacı eksik görülen kısımların bir an önce tamamlanması ve toplumun taleplerine cevap veren bir yapıyla, onların isteklerini yaşamaya dair beklentilerine cevap verecek bir siyasi parti imkanı" diye konuştu. 

Millete rağmen siyaset yapılamaz

Durmuş, Millet İttifakıyla ilgili bir problem yaşanmadığını dile getirerek, “Bireysel düşüncelerin çokta vücut bulduğu Cumhuriyet Halk Partisindeki o arızalar kurumsal kimlikle temsil edilen CHP ve İYİ Parti arasında bir arıza teşkil etmiyor. O problem CHP'li yöneticilerin. Eğer ülkeye dair milletin ve devletin hassasiyetlerine mukabil işlerle iştikak eden bir sorun varsa, sorumlusu CHP'dir. Siyasette kalıcı olmanın şartı belli, millete rağmen siyaset yapılamaz.  İktidar talep ediyorsanız, asgari müştereklerde milletle mutabık kalmanız lazım. Bireysel çıkışlar o arkadaşlarımız da önümüzdeki günlerde kendilerine zemin ararlar. HDP ile ittifak yok. Olduğunda gereğini yaparız. Zımnen söylüyor olabilirler ama böyle bir ittifakın olmadığı açık ve net.  Adalet Kalkınma Partisi yaptı bunu stratejik iş birliği olarak adlandırıldı. Burada böyle bir iş yok. Millet İttifakının temel nihai hedefi, Türkiye'nin güçlendirilmiş kuvvetler ayrılığı prensibinin de bütün kurum ve kurallarının uygulandığı parlamenter sisteme geri dönmek.  Biz bu siyaseti samimiyetle yaparız. İYİ Partililer açık ve milletle konuşarak, anlaşarak yapar siyaseti. Kapalı kapılar ardında gizli görüşmelerle siyaset gerçekleştirmez. Millete saygısından yapmaz. Bu alışkanlıkları olan 17 yıldır iktidarda olan arkadaşlar dönsün kendilerine baksın, kim kiminle ne yapmış" şeklinde konuştu. 

Malatya İl Teşkilatı gençlik açısından eksik

Malatya İl Teşkilatını gençlik açısından biraz eksik gördüğünü aktaran Durmuş, “Bir siyasi partinin hayat damarları gençlerden oluşur. Biraz ilgisiz kalınmış veya bölgenin, yörenin kendine has özelliği 17 yıldır baskıcı bir siyasi iktidarın toplumda yarattığı, korku ve endişenin hala devam ettiği anlaşıyor. Gelecek ve iş endişesiyle uzak kalma söz konusu.  İYİ Parti türlü zorluklarla kurulmuş türlü engellemelere rağmen, iftiraya varan, hakarete varan zorlamalara rağmen parlamentoda 40 kişilik bir grupla temsile edilen, siyasi gücü olan bir aktör rolünü üstlenen bir siyasi partidir. 3 ay önceki İYİ Parti'nin fotoğrafı arasında çok fark var" sözlerine yer verdi.