Malatyalılar Mursi için saf tuttu

Malatya'da Sivil Toplum Kuruluşları tarafından, mahkeme salonunda hakimden söz istediği sırada fenalık geçirerek şehit olan Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı. Böyle bir evladını kaybeden İslam Ümmetinin başı sağ olsun.

Malatyalılar Mursi için saf tuttu

Temmuz 2013’te dönemin Savunma Bakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi tarafından yapılan darbeyle görevinden uzaklaştırılan ve ardından tutuklanarak cezaevine konulan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, 68 yaşında şehit oldu.

Sistematik bir şekilde ölüme terk edildi

Yeni Cami Soykan Meydanında ikindi namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazına siyasi parti, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından STK’lar adına açıklama yapan Malatya Ortak Değerler Platformu Basın Sözcüsü Hüseyin Polat, Mursi’nin 3 Temmuz 2013 tarihinde darbeye maruz bırakıldığını hatırlatarak,  hiçbir haklı gerekçe gösterilmeden, 6 yıl boyunca, insanlık dışı şartlarda hapse mahkûm edildiğini söyledi. Polat, “Altı yıl içerisinde kendisine uygulanan sistematik işkence sonucu sağlığı tamamen bozulmasına ve defalarca hayatının tehlike altında olduğunu söylemesine rağmen, dediklerini duymazlıktan gelindi, hastalıklarının tedavisi için önlem alınmadı, beslenmesine müsaade edilmedi, ailesiyle görüşmesine dahi doğru dürüst izin verilmedi ve ifade yerinde ise yavaş yavaş, sistematik bir şekilde ölüme terk edildi. İşte dün, kukla darbecilerin kurduğu, varlığını dahi kabul etmediği halde, zorla çıkarıldığı sözde bir mahkemede, sadece insanlara sorumluluklarını hatırlatan uzun bir konuşmanın ardından fenalaşarak hayatını kaybettiği söylendi. Bu yaz günü, şahadet haberi tüm dünyayı sardı, Müslümanların yüreklerini yaktı. Mursi'nin şahadeti sadece ailesinin ve yakın dava arkadaşlarının değil, tüm İslam dünyasını yasa boğdu. Mursi'nin 6 yıllık tavizsiz mücadelesinin sonunda şahadeti, Mısır'da direnişin devam ettiğini ve devam edeceğini göstermektedir. Mursi, Mısır'da Hasan el-Benna ile başlayan lider kadrolarının mücadelelerini şahadetle taçlandırma geleneğinin son halkası olmuştur” dedi.

Avrupa ve Arap birliği darbeci Sisi'yi ödüllendirdi

Sadece Mısır’dan değil, Müslümanların yaşadığı tüm coğrafyalardan şahadet haberlerinin geldiğini vurgulayan Polat, “Afrika'dan Asya'ya, Uzak doğuya, Somali'den Myanmar'a, Arakandan Kırım'a, Doğu Türkistan'dan, Filistin'den, Afganistan'dan, Çeçenistan'dan Tunus'tan, Libya'dan, Yemen'den, Suriye'den ve Mısır'dan şehadet haberleri gelmeye devam ediyor. Canlarını gerçek özgürlük uğruna ortaya koyan Müslümanlar kendi topraklarında özgürlük, adalet, tevhit, izzet ve keramet istiyorlar, ama küresel güç odakları, emperyalistler işbirlikçileriyle engelleye çalışıyorlar. Her fırsatta insanî değerlerden dem vuran, batılı ve doğulu sahte hümanistler, demokratlar, hatta akademisyenler Müslümanlar söz konusu olunca üç maymunu oynuyorlar, iğrençleşiyorlar, dediklerini unutuyorlar ve tüm putlarını yiyerek, sergilenen her türlü cinayet ve vahşete kılıf bulup işlenenlere destek oluyorlar. İşte, darbeci Sisi'nin cinayetlerini hızlandırdığı, suçsuz gençleri darağaçlarına çektiği günlerde, Avrupa birliği ve Arap birliği ülkelerinin lider ve yetkilileri Şarm el-Şeyh'te bir araya gelerek halkına bu cinayetleri reva gören, hiçbir meşruiyeti olmayan darbeci Sisi'yi ödüllendirdi, tebrik ve teşvik etti, cesaret verdi” diye konuştu.

Müslümanların potansiyeli ile yüzleşmekten korkmaktadırlar

Polat, Mısır cuntasının Batı ve ABD’den aldığı destekle ülke içinde her türlü hukuksuzluğu ve cinayeti işlediğini ifade ederek, “Mursi’nin şehadeti bu gayrı meşru rejimin ve dış destekçilerinin bölgesel projelerinde yeni bir aşamaya geçtiklerinin de işaretidir. Hapiste bile olsa meşru bir liderin varlığı, dengeleri her an değiştirebilir ve Ortadoğu'da emperyalistlerin planlarını bozabilir. Yaşananlar, yerel ve küresel cuntacıların hala Mursi'nin ve onun liderlik ettiği Müslüman kadroların potansiyeli ile yüzleşmekten korkmaktadırlar. Mısır'dan gelen ekonomik ve siyasi göstergeler bu yozlaşmış rejimin ömrünün iyice kısaldığını göstermektedir. Sisi cuntasının ortadan kalkması durumunda Mısır'da hapiste bile olsa Batı ve Siyonizm karşıtı bir alternatifin bulunması emperyalistleri rahatsız etmiştir. Darbecilerin dışardaki en büyük destekçileri ABD ve Avrupa Birliği olsa da bölgedeki en büyük finansörleri, Ümmetin zenginliklerini düşmanlarımıza peşkeş çekmekte sakınca görmeyen, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleridir. Şu ana kadar batılı ülkeler Mısır Cuntasına 30 milyar dolarlık teçhizat, Suudi ve Emirlik yönetimleri de 14 milyar dolarlık yardım yapmışlardır” dedi.

Ümmetin başı sağ olsun

İslam ümmetinin başı sağ olsun diyen Polat, “Polat Bizler de Malatya'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olarak, dün darbeci, zalim bir mahkeme tarafından yargılandıktan sonra fenalaşarak, şahadet şerbetini içen ve şahadet makamına yükselen Mısır'ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mürsi'ye Allah'tan rahmet ve mağfiret, kederli ailesine, Müslüman Kardeşler Teşkilatına ve hak üzere sebat gösteren tüm Mısırlılara sabr-ı cemil niyaz ediyoruz. Böyle bir evladını kaybeden İslam Ümmetinin de başı sağ olsun. Rabbim hepimize sabır versin. Şehadetin nuruyla aydınlanmayı, şehitlerin izinde doğru yolu bulmayı ve sırat-1 müstakim üzere kaim ve daim olmayı cümlemize nasip eylesin” açıklamalarına yer verdi. Konuşmaların ardından çok sayıda vatandaşın katılımıyla Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi.