Malatya'yı unutmak mümkün değil

Malatyaspor'un ikinci ligde kümede kalma mücadelesi verdiği 1980-81 sezonunda takıma Adana Demirspor'dan kiralık olarak katılan ve Malatyaspor'da ortaya koyduğu futbolla taraftarların gönlünde ayrı bir yere sahip olan Tibili lakaplı İbrahim Okutan, Malatya'da çok güzel günler geçirdiğini belirterek, içindeki Malatya sevgisinin ilk günkü aşkla devam ettiğini bu sevginin asla dinmeyeceğini söyledi.

Malatya'yı unutmak mümkün değil

1980-81 sezonunda küme düşmeme mücadelesi veren  Malatyaspor'a transfer olan Tibili İbrahim, Net Haber Gazetesine Malatya'da futbol oynadığı dönemle ilgili açıklamalarda bulundu. Malatyaspor’da ortaya koyduğu futbolla taraftarların gönlünde ayrı bir yere sahip olan Tibili İbrahim’in Malatyaspor hikayesi bugünkü sayımızda yer alıyor.

Malatyaspor’da çok önemli hocalarla çalıştım

Malatyaspor'a transfer sürecini anlatan Tibili İbrahim, “Ligde zor günler yaşayan ve kümede kalma mücadelesi veren Malatyaspor’da Antrenör Cengiz Turcan’ın beni takımda görmek istemesi ve konuyu yönetime iletmesinden sonra göreve yeni gelen Malatyaspor Kulüp Başkanı Nurettin Soykan ile Adana’da yapılan transfer görüşmesinin olumlu sonuçlanmasından sonra 1980 yılında Adana Demirspor’dan Malatyaspor’a kiralık olarak geldim. Sanfrofor Bilbay ile birlikte Malatya’ya geldim. Küme düşmeme mücadelesi veren Malatyaspor o yıl ligi orta sıralarda bitirdi. Sezon bittikten sonra Malatyaspor yöneticileri benimle tekrar anlaşmak istediler. İki yıllık mukaveleye imza atarak Malatyaspor’da kaldım. Daha sonraki sezonda ligi ikinci bitirdik.1983-84 sezonunda bütün rekorları kırarak şimdiki adı süper lig olan 1. Lige yükseldik. Şampiyonluğu garantiledikten sonra Beylerderesi mevkisinde binlerce Malatyaspor'lu taraftarlarının bizleri karşılamalarını ve omuzlara almalarını unutamam. Malatyaspor’da çok önemli hocalarla çalıştım. Nihat Atacan, Özkan Sümer, Candan Dumanlı hocalarla çalıştım" dedi.

6 yıl Malatyaspor’un formasını gururla taşıdım

Okutan, 6 yıl Malatyaspor’da futbol oynadığını anımsatarak, "Dışarıdan gelip en uzun oynayan oyunculardan biriside benim. İlk geldiğim yıl kadroda yer alan Feridun arkadaşımızın vefatına çok üzülmüştüm. Dünya tatlısı bir insandı. Mekanı cennet olsun. Canavar İhsan, Gaziantep’den gelen Cahit, İsmet, Sadık arkadaşlarımız vardı. İlk yılımızda takımı kümede tutarken çok iyi bir ortam yakalamıştık. Malatyalıların takıma sahip çıkmaları bize başarıyı da getirmişti. Bizde Malatyalıları mutlu etmiştik. Malatyada hala konuştuğum dostlarım var. Ara sıra Malatya’ya gider gelirim. Efsane Başkanımız Nurettin Soykan’ın cenazesinde bulundum. Oradaki kalabalık ve Malatyalıların başkana olan sevgileri beni çok etkilemişti. Malatyalılar beni çok sevmişti bende onları çok sevdim hala içimdeki Malatya sevgisi ilk günkü gibi devam ediyor. Malatya benim ikinci şehrim oldu.Ben Malatya’da sevilen bir futbolcuydum. Kaleci Çetin abiden sonra takım kaptanlığına ben getirildim" diye konuştu

Efsane Malatyaspor'un durumu beni üzüyor

1987-88 sezonunda Malatyaspor’dan ayrıldığını söyleyen Okutan, "Ben ayrıldıktan sonra alınan lig üçüncülüğünden sonra takımda düşüş başladı. Uzun yıllar başarıyla formasını giydiğim Malatyaspor’un kapanma aşamasına gelmesi beni çok üzmüştü. Şimdi ise Yeni Malatyaspor ilin futbol bayrağını temsil ediyor. Onlarda sıkıntılı bir konumda bulunuyorlar. İnşallah en kısa zamanda bulundukları ortamdan kurtulurlar. Her Malatyalı gibi bende takımın lig macerasını takıp ediyorum. Malatya’ya süper lig yakışıyor. Bizim zamanımızdaki heyecan Malatya’da fazla yaşanmıyor. Yeni stadın dolması noktasında sıkıntılar yaşanıyor biz her maçtı dolu tribünlere oynadık. Malatyaspor’un efsane şampiyonluğunda deplasmanlardaki maçlarında bizleri binlerce Malatyaspor taraftarı desteklemişti" şeklinde konuştu.

Başkan ve yöneticiler takımı hiç yalnız bırakmadı

Okutan, Malatyaspor'un şampiyon olduğu sezon kulüp başkanı ve yöneticilerin takımı hiç yalnız bırakmadığını anlatarak, "Başkan ve yöneticilerimiz takımın aile ortamına gelmesi için her şeyi yapmışlardı. Oluşan aile ortamı Malatya futbolunun en anlamlı şampiyonluğunu getirmişti. Kahraman abi ve Nurhan abiye sevgi ve selamlarımı gönderiyorum. Abdullah kardeşim sana da yıllar önce Feyzullah ile birlikte Malatya’ya geldiğim zaman kaleme aldığın Tibili&Altobelli yazından dolayı buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Taraftarların maçlara gidip-gitmemsini ben film örneğiyle vermek istiyorum. Kimse kötü filme gitmek istemez, herkes iyi filme gitmek için sinemanın yolunu tutar. Malatyaspor’un efsane kadrosunun hala konuşulması ve anlatılması bu örneğe çok güzel uyuyor. Malatyalılar benim dönemimde her zaman takıma sahip çıktılar. Bizleri her zaman onure ettiler. O yüzden benim ikinci şehrim Malatya diye herkese söylüyorum. Çünkü ben Malatya’da hep mutlu oldum" dedi.
Malatya’yı, Malatyalıları unutmak mümkün değil

Malatya'da ayrıldığında Malatya'yı özlediğini ifade eden Okutan, "Malatya’dan maç sonrası iki gün izin alıp Adana’ya gelirdim. Ailemi gördükten sonra tekrar Malatya’da dönmek için can atardım. Malatya’yı özledim diye? Oradaki insanlar bizleri bağrına bastılar. Bizi çok sevdiler. Bu çok önemli bir duygu. Unutamadığım anılardan biriside kiralık olarak geldiğim sezon Ankara’da Gençlerbirliği maçına çıkmıştık. İlk yarı berabere bitmişti. Küme düşmeme mücadelesi veriyorduk. Gençlerbirliği çok iyi bir takımdı. İkinci yarıya çıkarken tünelin arkasında Nurettin Soykan kış günü paltosunu açarak bizlere paltosunda bulunan parları göstererek, “ Yavrularım bu maçı alın bu paralar sizin”demişti bunları anlatırken bile tüylerim diken diken oluyor. Malatya’da çok güzel yıllar yaşadım. Malatya’yı ve Malatyalıları unutmak mümkün değil. Sizlere de bizleri ve o muhteşem yılları yaşatanlarla bizleri tekrar buluşturduğunuz için teşekkür ederim" açıklamalarında bulundu.