'Malatya pilot iller arasında yer alıyor'

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, yaşlı bireylere hizmet verecek olan 'YAŞAM' biriminin tanıtımı için stand kurularak vatandaşlar bilgilendirildi. Aile Hekimi Uzm. Dr. Emirhan Çakır, 'Malatya'da bu konuda ilk kurulan birkaç pilot ilden birisidir' dedi.

'Malatya pilot iller arasında yer alıyor'

18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi poliklinik girişinde, 80 yaş ve üzeri bireylere hizmet verecek olan 'Sağlıklı Yaş Alma Merkezi (YAŞAM)' biriminin tanıtımı için stand kurularak vatandaşlar bilgilendirildi. YAŞAM'ın faaliyetlerini anlatan Aile Hekimi Uzm. Dr. Emirhan Çakır; Malatya’daki yaşlı bireylerin rahatlıkla randevulu veya randevusuz gelip hizmet alabileceğini söyledi.

'Malatya pilot iller arasında yer alıyor'

İhtiyaç halinde evlere gidiyoruz

Yaşlılara saygı haftası nedeniyle bu birimin tanıtımını planladıklarını aktaran Çakır, "Biz de bu amaçla hastanemiz girişinde yaşlıları bilgilendirmek amacıyla kurmuş olduğumuz standımızın açılış ve tanıtımımın yapmak için buradayız. Sağlıklı yaş alma Merkezi, kısa adıyla YAŞAM birimi, 80 yaş ve üzeri hasta veya sağlıklı bireyleri takip ve tedavi etmek amacıyla kurulmuş bir birim. Şu an Malatya’da bilinirliliği biraz az. Çok fazla kişi bilmiyor. Yaşlılarımızın daha sağlıklı, daha kolay sağlık hizmetlerine ulaşabilmeleri için kurulmuş bir birim. Şu anda sadece 80 yaş ve üzeri yaşlılarımız için hizmet veriyoruz. İlerleyen dönemde yaş sınırını 65 yaşa düşüreceğiz. Malatya’daki yaşlı bireylerimizin rahatlıkla randevulu veya randevusuz gelip hizmet alabileceği bir birim. Ayrıca ihtiyaç halinde evlere de gidiyoruz. Sağlık hizmeti veriyoruz" dedi. 

'Malatya pilot iller arasında yer alıyor'

8 Aydır hizmet veriyoruz

Depremden dolayı YAŞAM biriminin fazla bilinmediğini ifade eden Çakır, "Yaşlılarımızın bu birimden haberdar olmalarının ve daha verimli bir şekilde hizmet almalarını ümit ediyoruz. Polikiliniklerden gelen hastalarımızın kan tahlillerini, genel muayenelerini yapıyoruz. Daha önceden tedavi aldıkları birime yönlendiriyoruz, ya da randevuları yoksa onların randevularını alıyoruz. Ya da geldikleri zaman şikâyetleri üzerine ilgili birimlere gönderiyoruz. Bu konuda genelge yaklaşık 1 yıl önce yayınlandı. Biz de 8 aydır burada hizmet veriyoruz. Malatya’da bu konuda ilk kurulan birkaç pilot ilden birisidir. 2024 yılı sonuna kadar da bütün Türkiye’de yaygınlaştırılması planlanıyor. Malatya da bu uygulamanın yapıldığı ilk illerden birtanesidir. Vatandaşlarımızdan da yaşlılarımıza verilen kıymeti sadece bir hafta içinde değil her zaman göstermelerini arzu ediyoruz. Hastanemizin en alt katında ise YAŞAM polikliniği adı altında bu birimimiz hizmet veriyor" açıklamasını yaptı.    

'Malatya pilot iller arasında yer alıyor'

Vatandaşlar, 444 56 34 numaralı hatta, dahili olarak 2147'tuşlanarak YAŞAM birimine ulaşabilecek.