Kayısı, Ramazan'da da emek istiyor..!

Ramazan ayında Müslümanlar oruç ibadetlerini zor şartlarda da olsa yerine getiriyor. Malatya'da kayısı bahçelerinde çalışan tarım işçileri, hem oruç tutarak ibadet ediyor hem de zor şartlarda çalışmaya devam ediyor. 

Kayısı, Ramazan'da da emek istiyor..!

İslam aleminin kutsal ayı ve büyük önem verdiği Ramazan ayında Müslümanlar oruç ibadetlerini zor şartlarda da olsa yerine getiriyor. Malatya'da kayısı bahçelerinde çalışan tarım işçileri, hem oruç ibadetlerini hem de iş yükümlülüklerini gerçekleştiriyor. Pütürge'nin Esenlik köyünde tarımla uğraşan Mehmet Durmuş, oruçlu olarak çapa ve ilaçlama gibi yoğun işlerle uğraşırken, bu durum onu oldukça zorluyor.

Emek aynı emek

20 yıldır kayısı üretimi yaptığını söyleyen Durmuş, sabahın erken saatlerinden itibaren kimi zaman güneşin, kimi zaman yağmurun altında çapa, ilaçlama ve diğer tarım işlerini yapmak zorunda. Ramazan ayının ilkbahara gelmesi nedeniyle bahçe işlerinin yoğun olduğu bir dönemde oruç tuttuklarını belirten Durmuş, "Bizim için bu durum daha da zorlu hale geliyor. Su içememe ve uzun süre aç kalma gibi fiziksel zorluklarla birlikte, yeri geliyor sıcak yeri geliyor yağmurlu havada ve yoğun iş temposu ile çalışıyoruz. Kayısı işi deyince herkesin aklına hasat geliyor. Kayısı olsa da olmasa da biz aynı emeği veriyoruz.  İşimiz az olduğu zamanlarda öğle vakti uyuma fırsatı bulabiliyoruz. Sabahları çok soğuk oluyor yoksa sahurdan sonra uyumaz çalışırız, öğleye rahat ederiz. Akrabalarımızla birlikte çalışıyoruz. Bizi zorlayan bir diğer durum ilaçlama yaptığımız için kimyasala maruz kalıyoruz. Yeri geliyor oruç bile tehlikeye giriyor" açıklamasını yaptı.