Malatya'nın Geleceğini Oylanacak! Şehrin kaderi belirlenecek!

Yerel yönetimlerin belirlenmesi için yarın yapılacak 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde tüm Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da da 542 bin 177 seçmen, şehri kimin yöneteceğine karar verecek. Yeni başkan ve kadrolar, önümüzdeki 5 yıl boyunca Malatya'yı yönetecek ve şehrin kalkınmasından sorumlu olacaklar. Yarınki seçim, Malatya'nın kaderini belirleme açısından büyük önem taşıyor ve şehrin geleceği için kritik bir adım olacak.

Malatya'nın Geleceğini Oylanacak! Şehrin kaderi belirlenecek!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya yarın sandık başına giderek 5 yıl boyunca şehri yönetecek olan Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ve diğer yerel yöneticileri seçecek. Depremlerden ağır hasar alan ve yeniden ayağa kaldırılmayı bekleyen Malatya'da bu seçim büyük önem taşıyor. 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 28 aday yarışacak. Seçmenin, oy kullanırken şehrin yeniden inşasında tecrübeli ve merkezi hükümetle iş birliği yapabilecek adaylara yöneleceği bekleniyor.

Malatya'nın kaderi belirlenecek

Malatya, yarın gerçekleşecek olan belediye seçimleriyle birlikte kritik bir dönemeçte. Geçtiğimiz yıl yaşanan depremin şehri sarsmasının ardından, Malatya hızla yeniden inşa sürecine girmiş olsa da, tamamlanmamış projeler ve devam eden ihtiyaçlar hala mevcut. Yarınki seçimler, bu sürecin şekillenmesinde ve Malatya'nın geleceğinde belirleyici bir rol oynayacak. Deprem sonrası evsiz kalanların konut sorunu, altyapı çalışmaları, şehrin modernizasyonu ve adil bir yönetim beklentisi, seçmenlerin öncelikli gündem maddeleri arasında yer alıyor. Ancak adaylar arasındaki rekabet sadece bu sorunların çözümüyle sınırlı değil. Adaylar, merkezi hükümetle uyum ve işbirliği konusunda da kritik bir rol oynayacaklarına dair vaatlerde bulunuyorlar. Yeni başkan ve kadro, önümüzdeki 5 yıl boyunca Malatya'yı yönetecek ve şehrin kalkınmasından sorumlu olacaklar.

Şehrin geleceği için kritik bir adım

Seçim, sadece Malatya'nın yönetiminde bir değişiklik getirmekle kalmayıp aynı zamanda merkezi hükümetle olan ilişkilerde de belirleyici olabilir. Bazıları, iktidara daha yakın bir adayın seçilmesinin daha etkin hizmet alınacağına inanırken, diğerleri ise deprem sonrası hizmetlerin yetersizliğinden dolayı tepkili ve değişiklik arayışında. Yarınki seçim, Malatya'nın kaderini belirleme açısından büyük önem taşıyor ve şehrin geleceği için kritik bir adım olacak.

Malatya seçime hazır

Saat 07’de başlayıp 16’da sona erecek olan seçimde 4 bin 844 güvenlik mensubu da seçim boyunca görev yapacak. İl genelinde hastalığı ya da engeli dolayısıyla yatağa bağlı seçmenler içinde seyyar sandıkta oy kullanabilecek. 

Kabinde fotoğraf çekene ceza

YSK, oy kullanma işlemi sırasında kabin içerisinde fotoğraf çekmenin de yasak olduğunu duyurdu. Seçmenler, cep telefonlarını kabine girmeden önce sandık kuruluna verileceği belirtilirken oy verme işlemi bittikten sonra geri alınacak. Fotoğraf çektiği veya telefonla kabine girdiği belirlenen kişilere ceza uygulanacak.

Memurlar bir gün izinli sayılacak

Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde sandık kurullarında görev alan kamu personelleri 1 Nisan Pazartesi günü idari izinli sayılacağı bildirildi. Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada, sandık kurullarında görev alan kamu personellerinin idari izinli sayılacağı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerinin her birine ait oy pusulaları olduğundan, oyların sayım ve dökümü, tutanakların düzenlenmesi ve diğer işlemler tamamlandıktan sonra belgelerin ve seçim malzemelerinin İlçe Seçim Kurullarına teslim süreci gece geç saatlere kadar devam etmektedir. Bu nedenle, sandık kurullarında görev alan kamu personelinin, 1 Nisan 2024 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı İdari İşleri Başkanlığının 26.03.2024 tarihli ve E-66836956-010.07-217683 kararınca idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür” ifadeleri kullanıldı.