Depremzedelere Yeni Göç, Konteyner Kentler Boşalıyor…

Malatya'da 6 Şubat depremlerinde evleri yıkılarak konteyner kentte kalan ve kura sonucu ev çıkan depremzedelere tahliye için tebligat gönderilecek.

Depremzedelere Yeni Göç, Konteyner Kentler Boşalıyor…

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımlar yaşandığı Malatya'da, evleri yıkılarak konteynere yerleşen ve kura da ev çıkan depremzedelerin, konteynerlerden tahliye edilip, edilmeyeceği merak konusu oldu. Peki depremzedeler konteyner kentlerden ne zaman tahliye edilmeye başlanacak!

Asrın felaketi depremlerde, Malatya’da binlerce vatandaşın evi hasar alarak kullanılamaz hale geldi. AFAD'tan barınma yardımı için kendilerine konteyner kentte, konteyner verilen depremzedelerden kura sonucu ev çıkanların birçoğunun konteyner kentte kalmaya devam ediyor. Konteyner kentlerde kalan ve kura sonucu ev çıkan depremzedelere tahliye amacıyla tebligat gönderilecek ve taşınmaları için bir ay süre tanınacağı öğrenildi. Detaylar haberimizde! Depremzedelere Yeni Göç, Konteyner Kentler Boşalıyor…

Malatya dahil olmak üzere 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinde, 50 binden fazla insan hayatını kaybederken yüz binlerce vatandaş evsiz kaldı. Depremlerde binlerce iş yeri ise ağır hasar aldı yada yıkıldı. Evleri yıkılarak konteyner kentte kalmaya başlayan ve kendisine kura sonucu ev çıkan vatandaşların tahliyesi için okulların kapanmasının beklenildiği ifade edildi. Konteyner kent yakınlarındaki okullara giden çocukların ve velilerin zorluk yaşamaması adına böyle bir karar alındığı belirtildi. Alınan karar doğrultusunda 14 Haziran 2024 tarihi itibariyle ev çıkıp konteyner kentte kalan depremzedelere tahliye amacıyla tebligat gönderileceği ve taşınma için bir ay süre tanınacağı aktarıldı.