Malatya'da TOKİ deprem konutlarının teslimi ertelendi

Malatya'da yapımı süren TOKİ deprem konutlarından binin bittiği, 2 bin 700 konutun ise bitmek üzere olduğu öğrenildi. Vali Yazıcı, Ocak ayı sonu itibariyle yaklaşık 5 bin konutun teslim edileceğini söyledi.

Malatya'da TOKİ deprem konutlarının teslimi ertelendi

Malatya'da, 6 Şubat depreminde ağır hasar gören mahallelerde yapımına başlanan TOKİ deprem konutlarında sona doğru gelindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile depremden bir yıl geçmeden depremzedeleri yeni evlerine kavuşturmak için çalışmalara aralıksız devam edilirken, Malatya'da şu ana kadar binin yakın konutun yapımı tamamlandı. 2 bin 700 konutun da bitmek üzere olduğu açıklandı.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, altyapı ve diğer eksiklerin de tamamlanması ile 2024 yılının ilk ayının sonunda 5 bine yakın evin teslimini yapacaklarını söyledi.

Deprem sonrası 14 bin 300 konutun ihalesinin yapıldığını ve çalışmalara hemen başlandığını belirten Yazıcı, yine kırsalda da yapılan bin 50 köy konutunun da bu süreç zarfından hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

Malatya'da şu an 113 binin üzerinde vatandaşın konteyner kentlerde barındığını aktaran Yazıcı, kışın gelmesi ile birlikte ekstra tedbirler aldıklarını da ifade etti. Burada kalan öğrencilerin okullarına sorunsuz bir şekilde taşındığını da belirten Yazıcı, Ocak sonu itibariyle konutların teslim edilmesi ile birlikte burada kalan bazı vatandaşların da yeni evlerine kavuşacaklarını ifade etti.

Vali Yazıcı, ayrıca kent merkezinde akşam sokak aydınlatmalarının çalışmaması ile ilgili konuyu da sürekli elektrik şirketi ile görüştüklerini ve kısa sürede bu sorunun da ortadan kalkacağını söyledi.

Haber, başlıkta ve spotta verilen bilgilerle dikkat çekecek şekilde yazılmıştır. Haber metninde, deprem konutlarında gelinen son durum ve teslim edilecek konut sayısına ilişkin bilgilere yer verilmiştir. Ayrıca, konteyner kentlerde barınan vatandaşlara yönelik alınan tedbirler ve kent merkezindeki sokak aydınlatma sorununa ilişkin bilgiler de verilmiştir.