Malatya'da rezerv alan sayısı arttırıldı!

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Er, Malatya Merkez Çarşı projesini şantiyesinde inceledi. Rezerv alanların önemine değinen Er, Malatya'da rezerv alan sayısının 43'e çıkarıldığını söyledi.

Malatya'da rezerv alan sayısı arttırıldı!

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımların yaşandığı Malatya'da şehri ayağa kaldırma çalışmaları sürüyor. AK Parti Malatya Milletvekili Abdurahman Babacan ve AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Er, çarşı merkezinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek, Akpınar'da bilgilendirme toplantısı düzenledi. Malatya'da rezerv alan sayısının çokluğuna ve önemine dikkat çeken Er, rezerv alan sayısının 43'e çıkarıldığını söyledi. Malatya'da rezerv alan sayısı arttırıldı.

Emlak Konut'un gücünü biliyorum

Yaklaşık 2 aydır aday olarak halkımızın karşısında olduğunu belirten Er, "En son vatandaşımız evine yerleşene kadar durmak bize yasak. Ben eski bir TOKİ çalışanı olarak bu sorumluluğun üzerime yüklediği yükü daha iyi hissediyorum. TOKİ kökenli olmam hasebiyle bazı arkadaşlar diyorlar ki hep TOKİ ve Emlak Konut'tan bahsediyorsun. Ben bu kurumların gücünü çok iyi biliyorum. Adaylığım açıkladığı gün kısa bir zamanım vardı. O zamanı bile ben TOKİ de Malatya üzerine çalışarak geçirdim. Konut ihtiyaçlarını biliyorsunuz. Konutlar TOKİ marifetiyle yapılıyor. Şu anda 8 bin konut teslimi yapıldı. Aslında 8 değil 18 bin konut teslimi dahi yapılabilirdi. Çünkü; Beydağı çeperlerine İkizce ve Çamurlu taraflarına hızlıca konut yapılabilirdi. TOKİ'nin gücünü biliyorum. Çamurlu ve İkizce'de yapmaya  kalksak 30 bin konutta yapılırdı. Biz Malatya'da dokunun kaybolmasını istemiyoruz" açıklamasını yaptı.Malatya'da rezerv alan sayısı arttırıldı.

43 adet rezerv alan var

Konut inşasının yavaş ilerlediğine dikkat çeken Er, "Ben her defasında belirtiyorum. Malatyalı bize yardımcı olsa biz 2 yıl içerisinde bu konutların tamamını bitiririz. Karşıda görüyorsunuz... Çok yıpranmış binalar olmasında rağmen ayakta duruyorlar. Mahkeme süreci devam ettiği için işlerimiz uzuyor. Vatandaşlarımızdan bize yardımcı olmasını istiyorum. Sayın vekilimizin belirttiği gibi. 43 adet rezerv alanımız var. 25 tanesi bakanlıkça onaylandı. Diğerleri inceleme aşamasında onaylanacak ve bunların sayıları arttırılacak. Her seferinde bakanımıza şunları söylüyorum. Yaptığımız görüşmelerde bu sürelerin kısaltılmasını talep ettik. Ve bir sene de bu süreçlerin tamamlanmasını istiyoruz. Zemin iyileştirme süreci çok uzun sürüyor.  Burası iki aşamalı ihale edildi. Burası çok zor bir zemin. Önce zemin iyileştirildi. Bundan sonrası çok hızlı ilerleyecek. 12 bin adet kazık çakıldı. Burada çok iş var. Buraya konulan her tuğla Malatya için bir umut olacak. Şantiye şefimizden rica ettik. Kapalı kenarlar düzeltiliyor. Çalışmalarımızı vatandaşlarımız da görecek. Çarşının ayağa kalkmasıyla umutlarımız yeniden yeşerecek. 5 bin 265 bağımsız birim çarşımızda yer alacak bunun 560 adedi konut 4 bin 705 adedi de iş yeri statüsünde olacak" şeklinde konuştu.