Malatya'da o proje Avrupa'ya  gidiyor 

Mahmut Çalık Anadolu Lisesi'nin hazırladığı 'Dijital Koçum Dijital Duygum.K12' isimli proje Hayat boyu Öğrenme ve Gençlik Programları Türkiye Ulusal Ajansı Tarafından bin 750 ERASMUS+  proje başvurusundan desteklemeye değer 107 proje içerisinde yer aldı.

Malatya'da o proje Avrupa'ya  gidiyor 

Proje detayları

Mahmut Çalık Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mustafa Kaban ise projeyle ilgili  şu bilgileri aktardı: “ Amaç dijitalleşme olgusunu çocuk ve gençlerin psikososyal gelişimi zemininde dijital çağın getirisi olan öğrenme olanakları ve riskler açısından tartışmaktır. Projemizle, çocukların ve gençlerin bu çağda sahip olduğu öğrenme ve gelişim olanakları ile bu araçları kullanırken karşılaştığı riskler, bu koşullar karşısında ebeveynin değişen rolü, öğretmenin eğitimde bu dijital risk ve olanakları nasıl yöneteceği üzerinde durularak içinde bulunulan dijital çağın çocuk eğitimi ve dijitalleşme politikası açısından incelenmesi üzerinde durma hedefindeyiz. 

Projemiz 12 ay sürecek ve toplam 22 katılımcımız yararlanacaktır. Katılımcılarımız Hollanda’da ve Almanya’da "Dijital Koçluk Modeli" konulu kurslara ve grup etkinliklerine katılacaktır.  Projede, belirlenen çalışma takvimine göre; Yurtdışından 2 uzman davet edilerek; Dijital Refah, Dijital Mentörlük, Dijital Minimalizm ve Dijital Dünyada Yeni Vatandaşlık Konsepti konularında seminer çalışması yapılacaktır. Projeden faydalanacak eğitimcilerimizin en yüksek düzeyde bilgi, beceri ve kazanımlar elde etmesi için özveri ile çalışacağımızı belirtir, projelerimizin okulumuza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz.”

Haberin Başına Dön
1
2
3
4
5