Malatya'da o mahalle isyan ediyor! Çözüm bulunsun!

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı bin 400 nüfuslu Tohma Mahallesi'nde marketin olmaması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Market alışverişi için 37 kilometre uzakta bulunan merkeze gitmek zorunda kalan vatandaşlar, mahallelerine acil olarak market yapılmasını talep ediyor.

Malatya'da o mahalle isyan ediyor! Çözüm bulunsun!

Yeşilyurt'a bağlı Tohma Mahallesi, doğal güzellikleri ve sakin yaşantısıyla biliniyor.

Malatya'da bin 400 nüfuslu mahalle isyan ediyor! Çözün bulunsun!

Fakat mahallede market olmaması, bin 400 kişilik nüfusu zor durumda bırakıyor. Market alışverişi için 37 kilometre uzaklıktaki Malatya merkezine gitmek zorunda kalan mahalle sakinleri ise yetkililerden çözüm bekliyor.

Malatya'da bin 400 nüfuslu mahalle isyan ediyor! Çözün bulunsun!
 
Alışveriş için bir saat yol gitmek zorunda kaldıklarını söyleyen bir mahalle sakini, “İnsanlar alışverişi merkezde yapmak zorunda kalıyor. Bir saat yol gidiyoruz ihtiyaçlarımızı almak için. Burada sadece küçük bir bakkal var onda da tüm ihtiyaçlar bulunmuyor. Başka gidecek yer yok.  Yemek yapınca ya da çok acil bir durum olunca çaresiz kalıyoruz. Bütün ihtiyaçları merkezde almak zorundayız bu çok zor oluyor. Bizim de hakkımız değil mi mahalleden çıkmadan alışveriş yapmak?  Artık yetkililer çözüm bulsun” dedi.

Malatya'da bin 400 nüfuslu mahalle isyan ediyor! Çözün bulunsun!Market ihtiyacı için sürekli başka mahallelere gitmek zorunda kaldıklarını belirten başka bir mahalle sakini ise "Mahallemizde bir marketimiz eksik. Ekmeği zaten biz yapıyoruz ama acil olan ihtiyaçlar oluyor. Sadece bir market için o kadar yolu çekmek istemiyoruz. Ben Malatya merkezde çalışıyorum. Eve dönerken alışveriş yapıyorum ama hangi birine koşayım. Sadece market değil ki hiçbir şey yok bu mahallede. Baktığımızda Yeşilyurt’un diğer mahallelerinde çok fazla market var. Mahalle sakinleri olarak acil bir market bekliyoruz" ifadelerini kullandı.