Malatya'da moloz skandalı

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da, ağır hasarlı yapıların yıkımı devam ediyor. Yıkımı tamamlanan yapıların enkazı ise şehrin farklı bölgelerine taşınıyor. Ancak vatandaşların iddiasına göre, bazı firmaların molozları, ilçe belediyesinin, 'hafriyat ve çöp dökmek yasaktır' tabelasına rağmen yerleşim yerlerine yakın bölgeye boşaltıyor. Bu durumu yetkilileri ileten mahalle sakinleri, hiçbir sonuç alamadıklarını sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini dile getiriyorlar. 

Malatya'da moloz skandalı

Molozlar okul ve yerleşim yerlerinin yanına dökülüyor

6 Şubat’ta meydana gelen Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Malatya'da, 6 bin bina yıkıldı ve 36 bin civarında bina ağır hasar aldı. Depremlerin ardından kentte ağır hasarlı yapıların yıkımı devam ediyor ve molozlar ise farklı bölgelere taşınıyor. Ancak Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan bazı vatandaşların iddiasına göre, yıkım çalışması yürüten firmaların, molozları Bostanbaşı Mahallesinde yerleşim yerlerine yakın olan bölgelere boşaltıyor.

Evlere ve okullara yakın olan bölgelere moloz döküyor

İddiaya göre, yıkım çalışması yürüten firmalar ilçe belediyesinin ‘hafriyat ve çöp dökmek yasaktır’ tabelasına aldırış etmeden Bostanbaşı Mahallesinde evlere ve okullara yakın olan bölgelere moloz döküyor. Kaçak dökülen hafriyat ve molozlar nedeniyle mahalle adeta çöplüğe döndü. Bu durum, bölgede yaşayan vatandaşlarda büyük tepkiye neden oldu. Vatandaşlar, molozların çevreye ve insan sağlığına zarar verdiğini belirterek, yetkililerden konuyla ilgili soruşturma başlatılmasını talep etti.  İddia edilen bölgelerde yaşayan vatandaşlar, molozların çevreye yaydığı toz ve kir nedeniyle insan sağlığını tehdit ettiğine dikkat çekerek, enkaz yığınlarının kaldırılmasını istiyorlar. 

Bu durumun önüne geçilmeli

Gazetemize açıklamalarda bulunan mahalle sakinleri, “Yeşilyurt Belediyesi tabela asmış, dinleyen yok. Belediyeleri arıyoruz, çözüm bulmuyorlar. Buralara getirip hafriyat dökmüşler, eğer önüne geçilmezse belki de dökülmeye devam edecek. Yetkililer bunu yapıp doğamızı kirletenleri cezalandırmalı ve bunun önüne geçilmeli. Biz elimizdeki küçük bir çöpü bile etrafa atmaya imtina ederken birileri getirip buralara hafriyatları dökmüşler” diye konuştular.