Malatya'da Feryat: Musluklardan Çamur Akıyor, Elektrik Kesik!

Bağımsız Büyükşehir Başkan Adayı Bengül Uğurlu, Doğanşehir'de seçim çalışmaları kapsamında esnafları ve vatandaşları ziyaret etti. Yıkılan çarşılar, konteyner kentler ve okullardaki sorunlar hakkında bilgi alan Uğurlu, vatandaşları, ilçede son birkaç günde çamurlu akan sulardan ve sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden şikayetçi olduğunu söyledi.

Malatya'da Feryat: Musluklardan Çamur Akıyor, Elektrik Kesik!

Bağımsız Malatya Büyükşehir Başkan Adayı Bengül Uğurlu, seçim çalışmaları kapsamında Doğanşehir’de, esnaf, konteyner kent sakinleri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Yoğun ilgiyle karşılanan Uğurlu, Doğanşehir'in sorunlarını dinledi ve çözüm önerilerini sundu. Doğanşehir'de esnaflarla buluşan Uğurlu, yıkılan işyerleri ve konteyner kentlerdeki sorunlar için çözüm vadetti.

Esnafın şikayet ettiğini konuları anlatan Uğurlu, esnaflar, çarşılarının yıkıldığını ve yeni çarşı projesinin başlamadığını ifade ettiler. 8 aydır konteynerlerde beklediklerini ve birikimlerini harcadıklarını söyleyen esnaflar, nüfusun büyük bir kısmının göç ettiğini ve kiralık ev fiyatlarının 10 bin TL civarında olduğunu dile getirdiler. Esnaflar, "Bir an önce evlerimiz yapılıp teslim olmalı. Devletimizden bunu bekliyoruz" dediler. Uğurlu, esnafların sorunlarını dinledikten sonra yaptığı açıklamada, seçilmeleri halinde eksiklikleri gidereceklerini ve gerekli birimlerde imar izin ve ruhsat işlerini hızlandıracaklarını söyledi. Uğurlu, amaçlarının şehrin bir bütün olarak imar edilmesi ve ilçelerin eşit hizmet alması olduğunu vurguladı.

Okullar sabahçı-öğlenci eğitime geçti

Uğurlu, ilçedeki okulları da ziyaret etti. Okulların büyük bir yıkım içinde olduğunu ve öğrencilerin sabahçı-öğlenci şeklinde eğitim gördüğünü öğrenen Uğurlu, ilçe okullarının bir an önce inşa edilmesi gerektiğini ifade etti.

Malatya'da Feryat: Musluklardan Çamur Akıyor, Elektrik Kesik!

Vatandaşlar su ve elektrik kesintilerinden yakınıyor

Uğurlu, vatandaşların ilçe merkezi sakinleri de sularının iki gündür çamurlu aktığını ve sık sık kesildiğini, fırında ekmek yapmak için hazır su kullandıklarını ve ilçe suyunun içilir durumda olmadığını ifade ederek, elektrik kesintilerinin de çok sık olduğunu ve zor koşullarda hizmet verdiklerini dile getirdiğini vurguladı. 

Uğurlu, ilçenin alt yapısı ve su ve kanalizasyon hatlarının inşası için projelerinin olduğunu, seçilmeleri halinde il genel meclisinde bütçelenerek ilk önceliğin Doğanşehir'e verilmesi gerektiğini söyledi. Uğurlu, "Doğanşehir'de evlerin 2 kat olarak ruhsatlanması gerekliliği bu deprem sonrası doğmuştur. Tarihinden artık ders çıkarılmalıdır" dedi.

Doğanşehir'i bir an önce ayağa kaldırmalıyız

AFAD Koordinasyon Merkezi önünde hak sahipliği için bekleyen vatandaşlar ile de sohbet eden Uğurlu, sadece bir güne sıkıştırılan ek başvurunun halkı, özellikle yaşlıları mağdur ettiğini söyledi. Uğurlu, "Kural koyucular bu süreyi 3-4 gün şeklinde verebilirdi" dedi. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde desteklerini isteyen Uğurlu, "Doğanşehir bizim kıymetlimiz, bir an önce ayağa kaldırmalıyız" dedi. Uğurlu, eğitim ve tarımın üzerinde duracaklarını ve sosyal ve kültürel anlamda Malatya'yı önümüzdeki 5 yıl içinde geliştireceklerini söyledi.