Malatya'da çifte sevinç, Doğumlar Rekor Kırdı!

Malatya'da, Tarım ve Orman Bakanlığının sağladığı hayvancılık destekleri sayesinde küçükbaş hayvanda önemli ölçüde artış görülmeye başlandı. Küçükbaş hayvanlarda ikiz doğum oranında artış yaşandığını söyleyen Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştirme Birliği Başkanı İhsan Akın, 'Geçen yıl kuzularda yüzde 15 civarında olan artışlarımız, bu sene ortalama 22'ye yükseldi' dedi.

Malatya'da çifte sevinç, Doğumlar Rekor Kırdı!

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştirme Birliği Başkanı İhsan Akın, üretimde verim sağlanması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Malatya'da küçükbaş hayvanda verim artıyor

Yetiştiricilere çeşitli eğitimlerin de verildiğini ifade eden Akın,“Küçükbaş hayvancılıkla ilgili, çobanlık eğitimi, kırkım eğitimi, parazitlerle mücadele eğitimi gibi eğitimlerimiz devam ediyor.Şu anda 2 tane çobanlıkla ilgili eğitimimizi ve kursumuzu bitirdik, sertifikalarımızı inşallah önümüzdeki günlerde dağıtacağız.Yine 2 tane farklı farklı günlerde kursumuzu açtık. Önümüzdeki günlerde kırkım zamanı yaklaşıyor. İnşallah kırkımla ilgili hem uygulamalı hem de pratik  ve teknikte teorik olarak kurslarımız olacak”dedi.

Malatya'da küçükbaş hayvanda verim artıyor

Yüzde 7-8 oranında artış var

Üretimde kaliteli tohumluk kullanılarak ikiz doğum oranının arttırıldığını kaydeden Akın, ikiz doğan kuzuların geçen yıla oranla yüzde 7 oranında arttığını söyledi. Akın, “Bu sene yine ikiz doğum oranımız çok güzel. Küçükbaş hayvancılıkla ilgili projelerimiz sayesinde  geçen yıla oranla yüzde 7-8  oranında artış var. Bu artışlar nedir? Geçen yıl kuzularda yüzde 15 civarında olan artış, yüzde 22’yeyükseldi. Bu da çok güzel bir şey. Yetiştiricilere yönelik yapılan projenin gerçek anlamda sahada uygulandığında verimini çok iyi görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Malatya'da küçükbaş hayvanda verim artıyor

Hayata geçirmeyi planladıkları yeni programlara da değinen Akın, parazitlerle ilgili projesinin hayata geçeceğini burguladı. Akın, şunları söyledi: “Biliyorsunuz ki gıda ve su olmadan hiçbir canlı yaşayamaz. İsraf eden, iflas eder, üreten, hükmeden anlayışıyla üreticilerimizin yanındayız ama bu kuru lafla değil."
Malatya'da küçükbaş hayvanda verim artıyor