Malatya'da 1 Nisan'da yeni dönem!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, depremin üzerinden 13 ay geçmesine rağmen Malatya'nın yeterince ilgi görmediğini, 1 Nisan sabahında kentte yeni dönemin başlangıcına tanıklık edileceğini söyledi. 

Malatya'da 1 Nisan'da yeni dönem!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karatepe, CHP Malatya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, partisinin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba'ya destek istedi.
Ağbaba'nın hemşehrilerine hizmet etmek için yola çıktığını ve herkese eşit mesafede olduğunu belirten Karatepe, “Ağbaba, CHP’li olmasının ötesinde bir Malatya’nın öz evladı olarak sahalara girmiş çalışıyor. CHP’li olsun olmasın her kesime dokunmuş, karşılık bulmuş hatta rozetini yakasından çıkarıp ben bir siyasetçi olarak değil ya da bir partili olarak değil ama bu memleketin öz evladı olarak, hizmet etmek için yola çıktı. Bununda karşılık bulduğunu görüyorum” dedi. Karatepe, Ağbaba’nın yıllardır alanda olduğunu ve Malatya’da köy köy, mahalle mahalle her insana dokunduğunu ifade etti. 

Malatya'da 1 Nisan'da yeni dönem!

Ülkenin ekonomik açıdan çok zor bir dönemden geçtiğini anlatan Kartepe, "Yüksek bir enflasyon sorunumuz var. İktidar bu enflasyonla mücadele etmek yerine vatandaşın ümüğünü sıkacak işlere imza atıyor. Sanıyorlar ki Türkiye'deki enflasyonun sebebi sizin gibi insanların çok fazla para harcıyor olması. Çok mu para harcıyorsunuz hakikaten? Olmayan bir şeyi nasıl harcayabilirsiniz? Zaten ihtiyaçlarınızı zor karşılıyorsunuz. 'Emekliye para verirsek onlar gidip domates, biber alacak, bu da enflasyonun artmasına yol açacak'. Enflasyonun artmasına neden olan şey sizin temel ihtiyaçlarınızı karşılamanız değil. Yanlış teşhis koydukları için size fatura keserek çözüm bulmaya çalışıyorlar ama çözüm olmayacak." değerlendirmesinde bulundu.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi oranlarında artışa gitmeyeceklerini söylediğine değinen Karatepe, "Doğru vergi oranlarını sabit tutacak ama bazı ürünlerin ait olduğu vergi gruplarını değiştirecek. Şu anda genel KDV oranı yüzde 20 olmasına rağmen örneğin gıdada yüzde 1 vergi alınıyor. Tekstilde yüzde 10 alınıyor. Onlar o listeden çıkarıldığı anda otomatik olarak vergilerde ciddi bir artışa gidilmiş olacak." diye konuştu.

Malatya'da 1 Nisan'da yeni dönem!
Karatepe, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin yaklaştığını hatırlatarak, şunları kaydetti: "Siz kullanacağınız oylarla sadece bir belediye başkanı ya da bir meclis üyesi seçmeyeceksiniz. Siz öncelikli olarak size hizmet edeceğine inandığınız kadroların göreve gelmesine katkı da sağlayacaksınız. Bu kadrolar sadece yol su işiyle ilgilenmeyecek, sizin refahınıza doğrudan etki eden projeler de hayata geçirecek. İktidara ciddi bir sarı kart göstereceksiniz. 'Biz sizden razı değiliz' diyeceksiniz. Sizi içine soktukları bu yoksulluktan onların kurtarma şansı olmadığını yüksek sesle söyleme imkanına sahip olacaksınız."