'Malatya bu kadar yıkılmışken, pozitif ayrımcılık yapılmalı'

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, 'Malatyalılar olarak en zor zamanında, şehir bu kadar yıkılmışken, şehir bu kadar acı çekerken reise sahip çıktık. Şimdi de bunun karşılığını Ankara, Malatya'ya verecek' dedi.

'Malatya bu kadar yıkılmışken, pozitif ayrımcılık yapılmalı'

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Büyükşehir Belediye Binasında yaptığı açıklamada, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya’nın depremlerde yaşadığı yıkıma rağmen yerel seçimlerde AK Parti’ye en çok destek veren 5. İl olduğunu açıkladı.

Malatya’nın en zor zamanında AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanına sahip çıktığını vurgulayan Babacan, 5 yıl boyunca pozitif ayrımcılığın yapılması için uğraşacaklarını belirtti.

Babacan, şunları söyledi: “Başkan da söylüyordu ‘1 Nisan'dan sonra Malatya'ya yeni bir bahar gelecek’. Gerçekten de bundan sonra da bizim buna ihtiyacımız var. Yepyeni bir baharla ve uyanmaya ve ayağa kalkmaya ihtiyacımız var. Şimdi önümüzdeki dönemde büyükşehir belediye başkanımızın koordinasyonunda bütün merkez ilçelerimiz ve diğer ilçelerimizin belediye başkanları ve artı işin Ankara ayağında bizlerin bütün desteği başkanların yanında olacak. Ayrıca deprem bölgesinde Malatya birinci sırada. Vilayet olarak toplamda 5. çıktık. Tabii ki başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün bakanlarımıza ve Ankara'daki bütün kurumlarımıza bunun da satışını yapacağız. Malatya en zor zamanında AK Parti'ye ve Sayın Cumhurbaşkanımıza ve başkanlarımıza sahip çıktıysa, bundan sonraki önümüzdeki beş yıl boyunca, Ankara'nın bütün kaynaklarını da Ankara'daki bütün gücümüzü de Malatya'ya bir pozitif ayrımcılık olarak diğer vekillerimizle, teşkilatımızla alacağız inşallah. Çünkü ticaretin de aynı zamanda kuralı budur. Malatyalılar olarak en zor zamanında, şehir bu kadar yıkılmışken, şehir bu kadar acı çekerken reise sahip çıktık. Şimdi de bunun karşılığını Ankara, Malatya'ya verecek.”