Mahalleye okul talebi

Cemal Gürsel Mahalle Muhtarı Ali Doğan, mahallelerinde okul eksikliğinin olduğunu belirterek, okul talebinde bulundu. Doğan, 'Belediyenin verdiği planlamaya göre hem ilköğretim-ortaokul hem de lise için yerler hazır' dedi.

Mahalleye okul talebi

Malatya Yeşilyurt İlçesi Cemal Gürsel Mahalle Muhtarı Ali Doğan, mahalledeki sıkıntılarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Doğan, mahallenin alt yapının eski olduğunu, altyapı sorununa bir an önce el atılmasını istedi.

Mahallemiz hizmet konusunda hep geride kaldı

Doğan, İdlib'deki saldırıda şehit olan askerlere Allah'tan rahmet diledi. Cemal Gürsel Mahallesi'nin 1968 yılında kurulduğunu hatırlatan Doğan, "Köklü bir mahalle olmasına rağmen mahallemizle mahallemiz hizmet konusunda hep geride kaldı. Bu mahallede bir ihtiyaç varsa bu ihtiyacı kendim için değil mahallem için istiyorum. Mahallemizin 7 bin 582 metre kare yüz ölçümüne sahip. Yaklaşık olarak 5 bin 886 nüfusumuz var. İmar tamamlandığı zaman nüfusumuzun 12-13 bin olmasını bekliyoruz. Mahallemizin ortasında kanal geçiyor. Kanal üstünde tek katlı evler mevcut. En fazla 3 katlı evler de mevcut" diye konuştu.

Çevre düzenlemesinin yapılmasını istiyoruz

Mahallede okul, sosyal tesis, karakol ve yeşil için alanların bulunduğunu dile getiren Doğan, "Çalışmalarımız için sürekli Yeşilyurt Belediyesi’yle diyalog halindeyiz. Yeşilyurt Belediyesiyle görüşmelerimizde , ‘Burada 60 yıllık evler var, bu evlerin yıkılıp herkese bir ev yapılması’ talebinde bulunduk. Çünkü mahallemize bir çevre düzenlemesinin yapılmasını istiyoruz. Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar, bu konuda gerekli olan talimatları verdi. Biz çalışmalarımızı diyalog halinde yürütüyoruz. Belediyeyle yaptığımız istişarelerde güzel bir imar planı çıktı. Bu plan 12 Aralık’ta askıya çıktı, 12 Ocak’ta ise ilk askı düştü. Bu imar planından memnunuz. Ben yüzde 70 memnuniyet beklerken, memnuniyet yüzde 90’ı buldu. 6.8 şiddetinde bir deprem yaşadık. Bundan dolayı da imarda bir yavaşlama oldu. İleriki süreçte kaldığı yerden hızla devam edecek. Belediyemizden ricamız Cemal Gürsel Muhtarlığını yormasın.  Karşılıklı diyalog halinde çözülemeyecek hiçbir şey yok. Mahallemizin zemini çok sağlam ve kayalık bir zemine sahip. Depreme dayanıklı bir zemini var. Müteahhitler gelirse yapı denetimle hızlı bir kontrol şeklinde inşaat alanları oluşturulabilir. Bu konuda mahallemiz diğer mahallelere göre avantajlı" şeklinde konuştu.

Cemal Gürsel Mahallesi’ne okul yapılmasını istiyoruz

Doğan, mahallelerinde okul eksikliğinin olduğunu belirterek, "Bizim bir okul problemimiz var ve bu problem uzun zamandır devam ediyor. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Aşağıbağlar Mahallesi Muhtarı, Zaviye Mahallesi Muhtarı, Hacıabdi Mahallesi Muhtarlığı, Paşaköşkü Muhtarı, Ataköy Mahalle Muhtarıyla ortak bir dilekçe verdik. Kemal Özalper Ortaokulu’nda yoğun bir öğrenci nüfusu var. Bu okula saydığım mahallerden öğrenciler geliyor. Cemal Gürsel Mahallesi acil olarak ilköğretim-ortaokul, lise yapılarak, öğrencilerin okul ihtiyacının giderilmesini istedik. Bu okulların 2020 yılında ruhsatlandırılıp temelinin atılması gerekiyor. Burada artık zaman karşı bir yarış var. Şu anda mevcut okulda neredeyse 2 bin 500 civarında öğrenci var ve bir sırada neredeyse 5 kişi oturuyor. Biz bir an önce Cemal Gürsel Mahallesi’ne okul yapılmasını istiyoruz. Belediyenin verdiği planlamaya göre hem ilköğretim-ortaokul hem de lise için yerler hazır" dedi. 

Altyapı artık mahalleyi kaldırmıyor

Mahallenin altyapısının eski olduğuna dikkat çeken Doğan, "Bunun içinde Yeşilyurt ve Büyükşehir belediyeleriyle sürekli diyalog halindeyim. Belediyelerden ricamız imar tamamlandıktan sonra altyapı sorunumuza bir an önce el atmaları. Altyapı artık mahalleyi kaldıramıyor. Burada yaklaşık yüzde 80 nüfus artışı ön görülüyor. Bu da altyapıyı çökertir. Ben bunun önleminin şimdiden alınmasını istiyorum. Şimdi planlamalar yapılsın, zamanı gelince altyapı, yollar yapılsın. Ayrıca kanalın alt tarafında İncir Sokak bulunuyor. Bu sokağa bu yıl parke çalışmasının gündeme alınmasını talep ediyoruz. Sokağın elektrikle ilgili sorunu var ve sürekli kesilmeler oluyor. AYKOME’den alınacak kararla elektrik şirketi, sokaktaki elektrik sorununu hemen gündemine alacaklar. Bu sorunun da bu yıl çözülmesini talep ediyorum" açıklamasına yer verdi.