Mağduriyet giderilmedi

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, 24 Ocak Sivrice Depreminden etkilenen Pütürge ilçesindeki mağduriyetleri Meclis gündemine taşıdı. Karaduman, mağduriyetlerin giderilmediğini belirterek, 'Yıkılmış evlerin yerine yenilerin yapılacağı söylendiği halde yapılmadı, insanlar hayvanlarıyla beraber dışarıda kaldı. Çoğu köyde hasar tespiti yapılan evler için köylülere evlerinizi boşaltın, evlerinizi yıkacağız deniliyor ancak alternatif sunulmadığı için insanlar sokağa atılıyor' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Mağduriyet giderilmedi

İnsanlar dışarıda kaldı

Saadet Partisi Konya Milletvekili hemşerimiz Abdülkadir Karaduman, Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 24 Ocak'ta yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Pütürge ilçesindeki vatandaşların sorunlarını dile getirerek, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Karaduman, yıkılmış evlerin yerine yenilerin yapılacağı söylendiği halde yapılmadığını, insanların hayvanlarıyla beraber dışarıda kaldığını söyledi. 

Alternatif sunulmadı

Geçen yıl meydana gelen depremden bu yana halen mağduriyetler giderilmediğini ifade eden Karaduman, "Yıkılmış evlerin yerine yenilerin yapılacağı söylendiği halde yapılmamış ve insanlar hayvanlarıyla beraber dışarıda kalmıştır. Çok az sayıda yapılan evler maalesef bölgenin iklim koşullarına uygun değildir. Arıtoprak Köyü ve çoğu köyde hasar tespiti yapılan evler için köylülere evlerinizi boşaltın, evlerinizi yıkacağız deniliyor ancak alternatif sunulmadığı için insanlar sokağa atılıyor. Bunu kabul edebilmemiz elbette ki mümkün değildir. Pütürge'de deprem sonrası yaşanan bu mağduriyetler bir önce giderilmelidir" dedi.