KHK'lılarla buluştular

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), KHK sonucu yaşanan hak ihlallerini tespit ve ihlallerin önlenmesi amacıyla başlattığı 'KHK mağdurları ile buluşuyoruz' programı kapsamında, Malatya, Elazığ, Adıyaman, Kahramanmaraş, Tunceli, Erzincan illerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen bölge toplantısı Malatya'da yapıldı.

KHK'lılarla buluştular

Cumhuriyet Halk Partisi kurmayları Malatya'da düzenlendiği toplantıda Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) görevinde uzaklaştırılanlar bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğumu ifade etti. Malatya' ve bölgede KHK'li sayısının az olduğunu ve katılımın düşük beklediklerini anlatan Kiraz, "Ama yaklaşık 200-250 kişiyle toplantı gerçekleştiriyoruz.  Geçmişten günümüze baktığımızda önemli hak ihlalleri yaşandığını görüyoruz. 15 Temmuz sonrası da birçok KHK'lı mağdur var. Tabi ki suçlu olanlar elbette ki, ayırt ediliyor. İlk günden beri genel merkezimiz mağduriyet olmaması ve mağduriyetin giderilmesi için büyük bir çaba sarf ediyor. Birçok dosya aldık, Malatya'da bine yakın dosyayı Genel Merkezimize gönderip, sorunlarla ilgilenmeye çalıştık. Kimsenin mağdur edilmemesi için mücadele ettik. Hak, hukuk, adalet konusunda önemli eksiklerimiz var.  Genel Başkanımız bunun için yürüyüş düzenlemiş bu bir başlangıç demişti. Gerçek anlamda demokrasi gelene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz demişti, bu bölge toplantısı da hak, hukuk, adalet anlayışı için önemli bir adım" dedi. 

Sorunu gündeme taşıyacağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın ise, fizikken yorulduklarını ama bu yorgunluğu verimli toplantılardan dolayı umursamadıklarını söyledi.  KHK sorununu ısrarla gündeme taşımaya devam edeceklerini aktaran Taşkın, "Görmek istemeyenler görmek zorunda kalacak. Bu konuyu tekrar gündeme getirmemizin sebebi, siyasetin temel toplumsal sorunlara çözümü olduğunu anımsatmak.  Bu toplantıları konuyu sürekli gündemde tutmak için gerçekleştiriyoruz. Çok büyük bir haksızlık söz konusudur.  Kamuda 152 bin kişi tavsiye oldu ama kamu dışında sürgüne göndermeler devam ediyor.  Ülkede sürekli mağdurlar var. Artık bizim bu çukurdan çıkmamız lazım. Nasıl çıkacağız denge ve denetleme dediğimiz ayağın güçlü olduğu bunu da seçimle gerçekleştireceğimize yürekten inanıyorum.  Hukuki boyutu var sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ise, KHK'lıların kendilerinden talepte bulunduğunu belirterek, "Genel Başkanımız kabul etti ve İzmir'den başlayarak, Adana, İstanbul, Aydın, Eskişehir, Diyarbakır, Van ve bugünde Malatya'dayız.  Bu süreçte sizden çok şey öğrendik.  Mücadeleyi öğrendik.  CHP 2018 seçimlerinde KHK'lılar konusunda net bir duruş sergileyen tek siyasi partidir. Masumiyet karinesini ihlal edilemeyeceği şekilde güçlendirilecek dedik. OHAL komisyonları kapatılacak dedik, Evrensel Hukuk Değerleri, adil yargılama mutlaka ama mutlaka sağlanacak dedik.  Biz KHK mağdurları için adalet istiyoruz. İşte yaptığımız toplantılarda biz iktidara bu çağrıyı yapıyoruz; gelin bu insanları adil yargılayın, gelin bu insanları adil yargılanma hakkından mahrum etmeyin, lekelenmeme hakkından mahrum etmeyin" şeklinde konuştu.