LGS Tercih Standı Kuruldu

Yeşilyurt Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Liseye Giriş Sınavı'na (LGS) giren öğrencilerin sağlıklı bir şekilde tercih yapabilmelerine yardımcı olmak için Malatya Park AVM'nin ikinci katında bilgilendirme standı açtı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
LGS Tercih Standı Kuruldu

Konuyla ilgili gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Yeşilyurt RAM Rehberlik Bölüm Başkanı Mesut Aşık, öğrencilere LGS tercih danışmanlığı hizmeti vermek için burada olduklarını belirterek, standın 12 Temmuz’a kadar açık olacağını söyledi.

Eğitim ve öğretime çok önem veriyoruz

Malatya’daki bütün bilgiler, belgeler, yüzdelikler ve giden öğrenci sayısını paylaştıklarını ifade eden Aşık, “Okul müdürlerine ne yapmaları gerektiği noktasına eğitimlerimizi verdik. RAM olarak Malatya Park AVM’de standımızı kurduk. Tercih danışmalığımıza başladık. Biz 4 yıldır bunu AVM’de gerçekleştiriyoruz. Bunu yapmamızın nedeni de vatandaşlarımıza ulaşmak için yapıyoruz. Ayrıca geçmiş yılların tecrübeleri ve istatistikleri elimizde bulunuyor. Bizde tercih yapan arkadaşlar tam nokta atışı yaptı diyebiliriz. Öğrencinin yerini tespit ediyoruz ve ona göre nereye tercih yapacaklarını buluyoruz. Bu tercihler eğitim ve öğretimin son aşamasıdır. Çocuklarımız sınavlara hazırlandılar, derslerine çalıştılar, ter döktüler ve en son aşaması doğru tercih oluyor. Bizde onların ilgi ve yetenekleri doğrultusunda okullara yönlendiriyoruz. Eğitim ve öğretime çok önem veriyoruz. Ama tercih danışmalığı gerçekten bu noktada işin taçlandırdığı noktadır. Biz vatandaşlarımıza en doğru tercihi yapmak adına burada hizmet sunuyoruz. Geçen yıl toplam 2 bin öğrenciye yardımcı olduk. Malatya’mızda 11 bin 680 öğrenci sınava girdi. 13 bin 129 öğrenci ise 8’nci sınıf öğrencisidir. Biz istiyoruz ki Malatya’mızın hemen hemen her yerinden komisyonumuza gelsinler. Biz bir devlet kurumuyuz. Devlet kurumu olarak herhangi bir ticari amacımızda yok. Vatandaşlarımızın en iyi şekilde yanlışa sevk etmeden yerleştirmeleri noktasında yardımcı olmak istiyoruz” dedi.

Tercih yaparken gelin bize danışın

Aşık, Kurulan iki komisyonda görev alan altı kişinin alanında uzman olduğunu vurgulayarak, “Hem bizim eğitimlerimizden geçtiler hem de bu süreçlerin içerisinde yer alıyorlar. Geçmiş yıllarda üzülerek şunu görüyoruz. Ya yerleştirmeler sonunda ya da ek yerleştirme sonuçlarında hatalı tercihleri yaptıklarını görüyoruz veya yüzdelik dilimine göre yanlış yerleştirilmiş öğrenciler görüyoruz. Onun için diyoruz ki son noktada da yine kararınız kendiniz verin ama bize gelin, bize danışın çünkü biz bu noktada iddialıyız. Burada 4-5 yıllık elimizde istatikseller var. İl Milli Eğitim olsun bakanlık nezdinde olsun araştırmalar yapıyoruz. Aslında kontenjanlarımız yeterli bu 13 bin öğrenciden bahsettik ya 14 bin kontenjan var özel okullar hariç. Yani her öğrenci aslında bir yere yerleşebilir. Ama biz her yıl yine bir iki tane de olsa hatalı yerleştirme veya boşta kalan öğrenci görüyoruz. Hâlbuki her öğrencinin yerleşmesi gerekir. Buda tercih hatasından kaynaklanıyor veya özel gereksinimle öğrencimiz var. Kaynaştırma öğrencileri. Özel gereksinimi olan öğrencilerin bazı hakları var. Mağduriyetleri önlemek adına bize ulaşsınlar. Biz ayın 12’sine kadar buradayız yani iki hafta buradayız. Ayrıca ilçenin birçok yerinde hizmet veriyoruz” diye konuştu.