Layık olmaya çalışacağız

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selahattin Gürkan, İstanbul dönüşü Erhaç havalimanında karşılandı. Malatya'da destan yazacaklarını ifade eden Gürkan, 'Malatya, 31 Mart 2019 tarihinde Türkiye tarihinin rekorunu kıracaktır. Bizim hizmet anlayışımız, kimseye gözünü, perdesini kapatmayan, herkese eşit ve adaletli bir şekilde olacaktır. Cumhurbaşkanımıza bizi bu göreve layık gördükleri için şükranlarımı sunuyorum. Onun belediyecilik anlayışına layık olmaya çalışacağız' dedi.

Layık olmaya çalışacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Haliç Kongre Merkezinde AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıkladığı mevcut Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ak Parti Malatya İl Başkanlığı önünde partililere hitap etti. Gürkan, “Malatya bugün destan yazmanın arifesinde müjdeyi veriyor. Malatya’ya gösterilen ilgi ve teveccüh sizlerin sayesindedir. Sayın Cumhurbaşkanımıza bizi bu göreve layık gördükleri için şükranlarımı sunuyorum. Onun belediyecilik anlayışına layık olmaya çalışacağız. 94 yılında başlayan yerel yönetim belediyecilik anlayışı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın elinde İstanbul'da hayat buldu. 2002'de başlayan AK Parti iktidarı ve akabinde 2004'te de yerel yönetim seçimleriyle hakikaten Türkiye'de yerel yönetimlerde çağ atlatıldı. Burada halkın iradesine uyularak Cumhurbaşkanımız bizleri sizlere emanet etti. Sizler bu emanete sahip çıkacaksınız. Ben sizlerin emanetiyim. Milletvekilleri il başkanımızın büyük gayretleri ve cabası sizlerin teveccühleri ve parti teşkilatımızın temayüldeki gayretleri sizlerin kamuoyundaki yaklaşımınız ve irade belirtmeniz bugünkü güzel tabloyu ortaya çıkardı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TÜRKİYE TARİHİNİN REKORUNU KIRACAĞIZ

Hiç kimseyi ötekileştirmeden ortak paydamız olan Malatya için çalışacaklarını belirten Gürkan, “Malatya 31 Mart 2019 tarihinde Malatya Türkiye tarihinin rekorunu kıracaktır. Malatya destanlar şehridir. Medeniyetin başladığı diyarlardır. Bizlerde hep birlikte tekrar destan yazacağız. Bizim hizmet anlayışımız gözünü, perdesini kapatmayan herkese eşit, adil ve adaletli bir şekilde olacaktır. Biz yola çıktığımızda amaç için her yolu mubah sayan nefsin egemenliğine dayalı hırs duygusu değil dedik. Adil olmanın adaletli olmanın sevgi ve muhabbetin, ehliyetin ve liyakatin öne çıktığı azim duygusu olacaktır. İnşallah bundan sonraki süreçte Malatya’daki toplum kesimlerinin hepsinin ortak paydası olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız ortak bir cümle kullandı belediye başkanı sadece seçildiği dönemin değil geçmiş ve gelecek yüzyılların belediye başkanı nasıl olmalıdır onun vizyonu içerisinde olmamız gerektiğini belirtti. İşte biz o vizyona talibiz. Bu memlekette kendini dışlamış, ötekileştirmiş acaba ben bu fotoğrafın içerisinde yer alabilir miyim düşüncesi içerisinde olmayan herkesin ortak paydası Malatya hangi düşünceye, siyasi görüşe mensup olursa olsun bizim hizmet anlayışımızda adalet temel esastır, güneş gibi bütün ışığı herkesi aydınlatacak kadardır. Sayın Cumhurbaşkanımız dedi ki yarın sahaya çıktığınızda hedefiniz gruplar olmasın halkın yüzde yüzü olsun bizim hedefimiz Malatya’nın yüzde yüzü hiç kimseyi ötekileştirmeden ortak paydamız olan Malatya’da birleşeceklerini” söyledi.

TEVAZU ANLAYIŞI İÇERİSİNDE YAPTIKLARIMIZI ANLATACAĞIZ

Parti teşkilatı olarak Malatya’nın yüzde yüzüne talip olmaları için herkesi kucaklayıp çalışmaları gerektiğini belirten Gürkan, “Bizim belediyecilik anlayışımız beş temel ilke üzere inşa edilmekte, hizmet belediyeciliği, çevrenin korunması, sosyal belediyecilik, kültürel belediyecilik, katılımcı belediyecilik anlayışı üzerinde yürütüyoruz. Ak Parti teşkilatı olarak, semt, mahalle, sokak, cadde, kapı kapı dolaşarak herkesin gönlünü fethetme, tevazu anlayışı içerisinde yaptıklarımızı anlatacağız. Yaptıklarımızın gelecekte yapacaklarımıza teminat olduğunu söyleyeceğiz. Çoğu belediyenin elli yılda yapamadığını Battalgazi Belediyesi olarak beş yılda yaptık. Cumhurbaşkanımız bizleri sizlere emanet etti sizlerde emanete sahip çıkacak mısınız? Kapı kapı, sokak sokak, mahalle mahalle gezecek miyiz? Gezerken herkesin gönlünü alacak mıyız? Kim olursa olsun hangi görüşe mensup olursa olsun herkesi kucaklayacağız. Malatya’da yeni bir meşale yakacağız. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, şehrin sakini olmayacak herkes şehrin sahibi olacak o anlayışla bizler buradayız. Özellikle sizden ricam herkesi kucaklayın Malatya’nın yüzde yüzüne talip olun. Yeni bir beyaz sayfa açtık herkesin bu sayfada yeri var. Şimdiye kadar bu memlekete emek çekmiş herkese teşekkür ediyoruz. Bu bir görev değişikliğidir. Biz buraya kimseye nispet etmeye gelmedik. Herkesi sevmeye, kucaklamaya Malatya ortak paydasında birleştirmeye geldik. Gönül belediyeciliğimizin temelini gönüllere girmektir. Herkesin gönlüne gireceğiz. Gönül, kalp kırmayacağız. Kimsesiz yalnız kalmış insanlara sahip çıkacağız” ifadelerinde bulundu. AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, “Bu coşkuyla şimdiden seçim sonucunu bizlere yaşatıyorsunuz hepinize teşekkür ediyorum” dedi.