Saldırı kınandı

Mazlum Yemen Halkı ile Dayanışma Girişimi Platformu Suudi Arabistan'ın Yemen'e yönelik saldırılarını kınamak, çocukları ölüme ve açlığa mahkum edilen Yemenli annelere Türkiyeli annelerden destek için basın açıklaması gerçekleştirildi.

Saldırı kınandı

Malatya Yeni Cami yanında Mazlum Yemen Halkına Destek Girişimi tarafından organize edilen basın açıklaması İlahiyatçı Mehmet Kocaaslan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Türkiyeli anneler adına açıklama yapan Hatice Kocaaslan, Yemenli kadınların, acılarını paylaşmak üzere, Türkiyeli kadınlar olarak, toplandıklarını ifade ederek, “20 Haziran 2011’de, Yemen’in Başkenti Sana’da adalet için, bir milyon civarında insan yürüdü. Özgürlük yanlısı bu kitle, Ülke yönetimi, zalim ve diktatör Ali Abdullah Salih ve avarelerinden temizleninceye ve ABD ile işbirlikçisi, katil Suudilerin içişlerimize uzanan, kirli ellerini kesip koparıncaya kadar, meydanları bırakmayacağız” diye haykırdı. Tarihler 2012’yi gösterdiğinde, Yemen’de, Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı.  Bu seçimler, Ulusal Geçiş Konseyi Hükümeti adına, zorlu bir sürecin başlangıcı olacaktı. Seçimlerin ardından, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan, kendilerine uşaklık edecek, yeni bir yönetim oluşturma adına, özgür Yemen halkının, tercihlerine, saygı göstermemiş, Yemen’e, havadan ve karadan saldırı başlatmıştır. Okullar, Hastaneler, barajlar ve gıda depoları bombalanmış, hava alanları ve limanlar kullanılamadığından, her türlü insani yardımın Yemen’e ulaşması, engellenmiştir. 21. yüzyılın medeni ve demokratik ülkeleri, mazlum Yemen halkını, açlığın pençesine terk etmiştir” dedi.

Günahsız çocuklar yetim bırakılıyor

Birleşmiş Milletlerin, Yemen’e gıda ulaştırılmaması hâlinde, 14 milyon insanın, açlıktan, hayatını kaybedeceğini söyleyen Kocaaslan, “Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, temiz su ve ilaç bulunamadığı için, 2 bin 300 Yemenli, koleradan, hayatını kaybetmiştir. 3 milyon Yemenli ise, kolera yüzünden, ölümü beklemektedir. Amerika, İsrail, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin saldırıları sonucu, Yemen’de 3 yıllık sürede 5 bini çocuk 30 bin kişi öldü, yarım milyon insan yaralandı. On binlerce Yemenli, başka ülkelere sığındı. 3 milyon insan da, ülke içinde, yerinden-yurdundan uzaklaşmak zorunda kaldı. Peki, bu kan, bu gözyaşı neden? Neden hep bizim coğrafyamız kan ağlıyor? ABD ve İsrail’in silahları, neden sadece mazlum Müslümanların kalbine sıkılıyor, neden suçsuz, günahsız çocuklar yetim bırakılıyor, aç, susuz ve sakat bırakılan çocuklarının başucunda, neden yüreği yaralı analar ağlıyor? Hangi suçtan dolayı katlediliyorlar ey insanlar. Siyonist medyanın uydurduğu sebep, büyük bir yalan olan mezhep savaşıdır. Siyonist Yahudilerin, silahlarını satmak için uydurdukları bu yalana, basiretli Müslümanlar, asla kanmayacaktır. Bu yalanı, İslam coğrafyasından, kanlı ve kirli ellerini çekmek istemeyen, emperyalistler uydurmaktadır. Bu zulüm ve katliamların hesabını onlardan, elbette bir gün soracağız” ifadelerinde bulundu.