Kürecik çağrısı

Saadet Partisi (SP) Malatya İl Başkanı Osman Marasalı, beraberindekilerle Filistin'de yaşanan haksızlığa, katliama dikkat çekmek için AK Parti ve Gelecek Partisi İl Başkanlığını ziyaret etti. Marasalı, Kürecik Radar Üssü'nün kapatılması için gündem oluşturduklarını söyledi.

Kürecik çağrısı

SP Malatya İl Başkanı Osman Marasalı, beraberindeki partililerle, AK Parti ve Gelecek Partisi İl Başkanlığını ziyaret etti. Ak Parti İl Başkanı İhsan Koca'yı ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Marasalı,  siyasi partilerle bayramlaşma çerçevesinde Ak Parti ve Gelecek Partisi İl Başkanlarını ziyaret ettiklerini kaydederek,  bugünden itibaren bütün partileri ziyaret ederek, Kürecik Radar Üssü'nün kapatılması için destek isteyeceklerini vurguladı.

Malatya'da Kürecik' gündemi oluşturacağız

Marasalı, siyasi parti ziyaretlerinde Filistin'de yaşanan haksızlığa, katliama dikkat çekeceklerini vurgulayarak, "Malatya'daki bütün siyasi partilerin temsilcileriyle ortak bir eylem planı hazırlanması ve bu doğrultuda Kürecik meselesinin gündeme alınması meselesini irdeledik. Toplum, Kürecik'te bir radar üssünün olduğundan haberdar, bu radar üssü eğer İsrail'e bilgi veriyorsa kapatılmalı. Yok eğer Kürecik'ten, İsrail'e bilgi gitmiyorsa, sadece NATO üssü ise, NATO, Filistin'de çocukların katledilişine seyirci kalıyorsa hatta İsrail'i destekler nitelikte açıklama yapıyorsa, bunların güvenliği bizim için değerli değildir. Bizim çocuklarımızın kanı onlar için değerli değilse, onların canı da bizim için değerli değildir, burası yine kapatılsın. Biz her türlü buranın kapatılması için gündem oluşturuyoruz. Bunu yapabilir miyiz? Biz çalışacağız, kapatılması için bütün siyasi partilerden destek istiyoruz. AK Parti bu konuda en yetkili parti, bugün destek istedik, umut ediyoruz ki inşallah kendilerine yakışanı yapacaklardır. Yarından itibaren bütün partileri ziyaret ederek, destek isteyeceğiz.  Büyükşehir önünde düzenlenecek konvoya katılacağız, cuma günü de inşallah Soykan Meydanı'nda bir protesto yapılacak, ona da siyasi parti temsilcileriyle hep beraber katılacağız, Kürecik'i gündemimize alacağız, Malatya'da bu gündemi oluşturacağız" şeklinde konuştu.