303 aileye yardım

Malatya Umut Kervanı, 2021 yılı ramazan ayı faaliyet raporunu açıkladı. Malatya Umut Kervanı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sağlık, Malatya Umut Kervanı Derneği'nin, Ramazan Ayında da yardım çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini belirterek, 303 aileye 126 bin 100 TL tutarında nakdi, giyim, gıda, kırmızı et ev eşyası yardımında bulunduğunu söyledi.

303 aileye yardım

İnsani yardım çalışmalarına devam eden ve din, dil, ırk, yerli ve mülteci farkını gözetmeden yetim ve muhtaçlara umut olmaya çalışan Malatya Umut Kervanı, Ramazan Ayında da yardımlarını sürdürdü. Malatya Umut Kervanı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sağlık, Malatya Umut Kervanı Derneği olarak Ramazan Ayında da yardım çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini vurgulayarak,  "Bu sene malum pandemi nedeniyle sokağa çıkma yasağından muaf olabilmek için valilikten izin alarak hayırseverlerle ihtiyaç sahibi aileler arasında yardım köprüsünün açık olması için çaba gösterdik. Hayırseverlerimizin desteğiyle yüzlerce yetim dul ve muhtaç aileye ulaşarak umut olabildik" dedi.

126 bin 100 TL yardım

'Ramazan Umut Olsun' sloganıyla yardım çalışmaları gerçekleştirdiklerini anlatan Sağlık, "Yaptığımız yardım çalışmaları sonucu 203 muhtaç aileye 36 bin 50 TL değerinde alışveriş çeki ve gıda kolisi yardımı; 35 aileye 5250 TL değerinde kırmızı et ve 22 yetim aileye 35 bin 800 TL nakdi yardım ile 3 mağdur aileye 9 bin TL değerinde ev eşyası, 40 aileye de 40 bin TL değerinde giyim yardımında bulunduk. Toplam olarak 303 aileye 126 bin 100 TL tutarında yardım yaptık. Malatyalı hayırseverlerden beklentimiz yetim mağdur ve muhtaç ailelerimize desteklerinin Ramazan ayında olduğu gibi diğer aylarda da devam etmesi hususunda hassasiyet göstermeleridir. Resulullah S.A.V ‘in buyurduğu şekilde “Yarım hurma ile de olsa kendinizi ve ehlinizi cehennem ateşinden koruyunuz” tavsiyesi doğrultusunda hayırlarımıza devam edelim inşallah. Hayırseverlerimizin yaptığı hayırlar için Allah Teâlâ’dan ecirlerini kat be kat artırarak vermesini niyaz ediyor ve kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Allaha emanet olunuz, Esselamu Aleyküm Ve Rahmetullahi ve Berekatühü " şeklinde konuştu.