Kurbanlar 90 ülkeye

Çeyrek asrı aşan bir süredir kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH, yardımseverlerin hibe edeceği kurbanları dünyanın 90 ülke ve bölgesine ulaştıracak.

Kurbanlar 90 ülkeye

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Malatya Şube Temsilcisi Ömer Derin, İHH’nın bu bayram kurban fiyatını yurt içinde ve yurt dışında tek fiyat 850 lira olarak belirlediğini söyledi. İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin tarafından, yaklaşan kurban bayramı vesilesiyle, kurban bağış fiyatları hakkında bilgilendirme yapılırken, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için vatandaşlardan kurban bağışında bulunması talep etti. Derin, yurt içi ve yurt dışı kurban ücretleri 850 TL olarak belirlendiğini ifade ederek, “Diğer bütün mallarda olduğu gibi kurbanda da aynı kıtada farklı ülkelerde, komşu ülkelerde, aynı ülkede farklı illerde komşu illerde hatta aynı ilde, farklı noktalarda fiyatlar değişkendir. Dolayısıyla iki üç farklı fiyat her ülke ve bölge için doğru fiyattır anlamı taşımaz. İHH keseceği kurbanların önceden bağlantılarını kurarak toplam kesilecek tüm kurbanlarını tedarik etmekte ve tüm ülke ve bölgeler için ortalama fiyat çıkararak bağışçılarına bir anlamda kendi kurbanlarını satmaktadır. Böylece bağışçılar fiyata bakarak değil, ihtiyaçlı bölgelere bakarak kurban bağışında bulunmaktadır. Bazı bölgelere düşük fiyattan dolayı yığılma olurken, bazı bölgelere de yüksek fiyattan dolayı bağış olmamasının önüne geçilmiş oluyor. Yani kısaca İHH kendisinin önceden tedarik ettiği kurbanları her bölgede tek fiyatla bağışçıya ulaştırmaktadır” dedi.

90 ülke ve bölgede kurban çalışması yapacağız

Geçen yıl ülke genelinde 50 binden fazla kurban bağışlandığını anımsatan Derin, bu yıl 60 binin üstünde bağış beklediklerini kaydetti. Derin, “Beklentimiz sıkıntı içinde, açlık içinde bir tek kişi kalmaması. Ümmetin bir tek neferi veya insanoğlunun bir tek üyesi bile aç ise, yoksulluk çekiyorsa Allah'ın bize onlara ulaşmak için güç kuvvet vermesi. Savaş ve doğal afet olan her bölgeye ulaşmaya çalışıyoruz. Bu yıl 90 ülke ve bölgede kurban çalışması yapacağız. Hem Türkiye de yetim, ihtiyaç sahibi ve mültecilere, hem de 90 ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışacağız. Başta Filistin olmak üzere Arakan, Yemen, Çeçenistan, Sudan, Somali Moro Patani, Suriye, Doğu Türkistan, Türki Cumhuriyetler, Balkan ülkeleri, Afrika ülkeleri mazlumun ve mağdurun olduğu her ülkede olmaya çalışacağız inşallah” diye konuştu.

İhtiyaç sahiplerine zamanında ulaştırılmakta

Derin, bağışçıların emanetlerinin ağırlığının farkında olduklarını dile getirerek, “Onlar bize vekaleti verdikten sonra işin tüm vebali bizim omuzlarımıza binmektedir. Bağışçımız hangi bölgede istiyorsa o bölgede zamanında vekalet yerine getirilmekte ve kurban payları ihtiyaç sahiplerine zamanında ulaştırılmaktadır. Bölge bölge sıkıntılar yaşayabilmekteyiz. Ancak bu tür faaliyetlerde sıkıntılar işin cilvesidir. Sıkıntılar çok konuşacağımız şeyler değildir. Yaşadığımız her türlü cefa ve sıkıntıyı bir yetimin kurban payını alırken ki gülüşü bitirmektedir. O bizim bu dünyadaki hediyemiz Rabbimiz de inşallah zerre miskal iyiliği karşılıksız bırakmayacağını vaat etmektedir zaten. Kurban vekaletini İHH’ya veren kardeşlerimiz emin olsunlar ve rahat olsunlar. Onlar görevlerini yerine getirmiş oluyorlar asıl yükü İHH'daki arkadaşların omuzlarına yüklemiş oluyorlar. İHH bu yükü hakkıyla yüklenmenin derdiyle yanan arkadaşlardan oluşmaktadır çok şükür. Bağışçılarımız hangi bölge ve ülkeyi gönüllerinden geçiriyorlarsa o şartlarını da ileterek vekaletlerini versinler” şeklinde konuştu.