Korsanla mücadele şart

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Mesut İnce, Malatya'da korsan araçlarla mücadele edilmediğini dile getirerek, konuyla ilgili yetkilileri görevlerini yapmaya davet etti.

Korsanla mücadele şart

İnce gazetecilere yaptığı açıklamada, Malatya’da korsan araçlara bir şekilde göz yumulduğunu, bunun aksine yasal olarak çalışan S plakalara cezalar kesildiğini hatırlatarak, bu durumun düzeltilmesi gerektiğini, konuyu cumhurbaşkanına kadar ileteceklerini ve gerekirse S plakalı esnafların kontak kapatarak durumu protesto edeceklerini söyleyerek yetkililere seslendi. İnce, “Minibüs ve Servisçiler Odası olarak okulların açıldığı günden bu güne kadar korsan araçlar ile ilgili mücadele noktasında ilgili kolluk kuvvetlerine oda olarak resmi yazılarımızı göndermemize rağmen hiçbir korsan araçla ilgili işlem yapılmamıştır. Özellikle yasal sorumluluklarını yerine getiren, odaya kayıtlı, maliyeye kayıtlı, Büyükşehir Belediyesinde çalışma ruhsatını ve plakasını alan devletin tüm yükümlülüklerini yerine getiren esnafımız defalarca denetlenmesine rağmen maalesef korsan araçlar hiçbir şekilde denetlenmiyor. Bu korsan araçlara birileri tarafından göz yumulmaktadır. Vatanına milletine bayrağına bağlı servis esnaflarımız özellikle ekonomik kriz noktasında ülkemizdeki oynanan oyuna karşı Türkiye'de ekonomik kriz de tek zam yapmayan fiyat artışı yapmayan tek esnaf grubu servisçi esnafımdır, minibüs esnafımdır. Halk otobüsü esnafımdır” dedi.

BİZ DENETİME HAZIRIZ

Başkan İnce, “Zabıta servisi denetliyor, polis, jandarma servisleri denetliyor. Bizler kamu hizmeti veriyoruz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı taşıyoruz denetlemeye karşı değiliz. Ancak bizler denetlenirken korsan araçların da denetlenerek kesinlikle bunların bağlanması gerektiğini bir kez daha burada dile getirmek istiyorum. Gariban servis esnafı ve üzerinden ellerini çeksinler. Bu gidişatın durumu gerçekten sokakta toplumsal olaylara sebebiyet verecektir. Esnaflarımız bu şekil sıkı denetimin arkasından korsan araçlara karşı da müsaade verilmesi noktasında büyük bir üzüntü duymaktadır. Bu konuyu önümüzdeki günlerde cumhurbaşkanımızı ve ilgili kurumlara da bir daha bildireceğiz. Korsanla mücadele etmek istemiyor ilgili kurumlar çareyi S plaka verilmesi noktasında görüş bildirmektedirler. Siz önce gidin korsan araçları durdurun. İhtiyaç varsa devletimiz masa başında oturur gerekli çalışmalar yapacaktır. Çözüm S plakası vermek değil korsan araca ilgili kanun maddesinde ceza yazarak korsanı önlemektedir. Bu görev jandarmanındır, emniyetindir, belediyenindir. Kolluk kuvvetlerini göreve davet ediyorum. Korsan ile mücadelede yetersiz kaldığı noktada bu şekil uygulamalar yetersiz kalırsa bizde önümüzdeki günlerde araçlarımızla kontak kapatarak servis araçlarımızın anahtarlarını emniyetimize ve ilgili kurumlara teslim edeceğiz ve sesimizi bu şekilde duyurmayı planlıyoruz” diye konuştu.