Kırtasiyecileri tercih edin

2019–2020 eğitim-öğretim yılının yaklaşmasıyla birlikte kırtasiyeciler hazırlıklarını tamamladı. Velilere önerilerde bulunan Türkiye Kırtasiyeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Özdemir, piyasada bolca sahte ve zararlı ürün olduğuna dikkat çekerek, kırtasiye ürünlerini, kırtasiyecilerden alınması tavsiyesinde bulundu.

Kırtasiyecileri tercih edin

2019–2020 Eğitim öğretim yılı itibariyle kırtasiyecilerde sezon hazırlıkları devam ediyor. Deniz Kitapevleri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özdemir, velilere önerilerde bulundu. Özdemir, kırtasiyeden okul kitaplarına, kalemden çantaya, teknolojik ürünlerden temel eserlere kadar, çocukların eksiksiz okula başlaması için tüm ürün alternatiflerine raflarında yer verdiklerini söyledi.

Kaliteye dikkat edin

Özellikle çantalardaki renk çalışmalarına dikkat çeken Özdemir, "Yeni Eğitim ve öğretim dönemi yaklaşıyor. Kırtasiye sektöründeki meslektaşlarımızın tezgâhları artık okul sezonu zilinin çalmasını bekler hale geldi. İnsanlarda yavaş yavaş okul alış verişlerine başladı. Ama kırtasiye alış verişlerinde her yıl olduğu gibi bu yılda dikkat edilmesi gereken hususlar noktasında da insanları bilgilendirmemiz gerekiyor. Özellikle alınacak çantalarımızın, çocuklarımızın sırtları için ortopedik olması, herhangi bir fiziksel anlamda ileri boyutlarda sıkıntı yaşamaması boyunda eğrilik oluşmaması, omurilikte herhangi bir sıkıntı oluşmaması için çantalarımızın ortopedik olmasına dikkat etmemiz gerekiyor. Birde çantalarda en büyük sıkıntı, ne kadar renk, boya varsa sağlık açısından sıkıntıdır. Bu yüzden özellikle çantalarda bilinen markalara ve kalitelere dikkat etmemiz gerekiyor" dedi.

Belgeli ürün almaya dikkat edelim

Özdemir, ürün alırken, belgeli ve kaliteli ürün almaya dikkat edilmesi gerektiğine söyleyerek,  " Boyalarda özellikle pastel, sulu, kuru boyalarda kanserojen içeren maddelerden olabiliyor. Bunlarda çocuklarımızın sağlığını ciddi anlamda tehlikeye atıyor. Tüm kırtasiye ürünlerinde en azında bir belgeyi taramak gerekiyor. Bu belgeler ürünlere göre değişebilir. Bazen CE, bazen TSE belgesi, bazen de EAN 71'den başlayan 79'a kadar giden belgelerden birisinin üzerinde olmasına dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle solvent bazlı yapıştırıcılar alırken solvent bazında almak gerekiyor. Çünkü solvent içeren ürünler çocuklarda madde bağımlılığına kadar gidebiliyor. Yanıcı özelliği olmasından dolayı tehlikeye sebebiyet verebiliyor. Yine keçeli, pastel boyalarımızda da özellikle su bazlı olmasına dikkat etmek lazım. Çünkü bunlar uçucu madde özellikle tahta kalemlerimizi çocuklarımız çok kullanıyor. Bunlarda da yine su bazlı olması çok çok önemli. Anaokulu çocuklarımızı düşündüğümüzde boyalarla iç içeler. Bunlara elleri ile nüfuz ediyorlar, sonra yemek yiyorlar. Yani vücuda nüfuz edebilecek her türlü madde ellerle birlikte vücuda geçebiliyor. Bunlar egzamaya dönüşebiliyor. Akabinde çocuklarımızın beğendiği güzel renkli şeyleri aldığımız da, çocuklarımızın sağlığı ile oynamış oluyoruz. Tüm bu hilelere aldanmamak ve karşı çıkabilmek için aslında çok basit bir yöntem var! O yüzden diyoruz ki, kırtasiye kırtasiyeciden alınır. Eğer kırtasiyelerle alışverişlerinizi yaparsanız hiçbir meslektaşımız kendi sektöründe sıkıntılı olabilecek ürünleri kesinlikle tezgâhlarına koymazlar ve ürünlerde yaşanmış olan sıkıntılarda direkt muhatap olunabilir ve ürün iadelerini yapabilirler buna dikkat ederlerse çok güzel keyifli ve sağlıklı bir alışveriş yapabilirler" diye konuştu.

Kırtasiye kırtasiyeciden alınır

Geçen yıla nazaran bu yıl fiyatların düştüğünün aktaran Özdemir, "Dolar ve Euro'nun artması sebebi ile insanlarımız kırtasiye fiyatlarında neler olup bittiğini merak ediyorlar şunu rahatlıkla söyleyebiliriz geçen seneye göre yüzde 15 -20 civarında kırtasiye malzemelerimiz ucuz. Merak edilen bir diğer husus ise çocuğumuz için ne kadar kırtasiye masrafımız olur?  İlkokul öğrencilerimiz için yaklaşık 200 TL, ortaokul öğrencilerimiz için 300 ve lise öğrencilerimiz için 400 TL civarında bir bütçeyle kırtasiye alışverişlerini yapabilirler. Tüm meslektaşlarımız aynı zamanda okul sezonlarına yönelik kampanyalar hazırladılar. Hem indirimler, hem hediyeler var. Dolayısıyla "kırtasiye kırtasiyeciden alınır" sloganını içimize, kalbimize ve gönlümüze yerleştirelim ve ihtiyaçlarımızı kırtasiyeden satın alalım" şeklinde konuştu.