Katkı sunduk

Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde merkeze çektiği Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, 6 yıldır Malatya'da görev yaptığını belirterek, 6 yıl boyunca Malatya'da huzurla çalıştığını söyledi.Tatlı, 'Malatya'nın eğitimine katkı sunduk. Bizden önceki yöneticilerden bayrağı devralarak, 6 yıldan fazla bir süre bu bayrağı taşıdık. Yeni gelen arkadaşlar, Malatya eğitiminin üzerine bir şeyler katarak, daha ileriye taşıyacaktır' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Katkı sunduk

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde 2014 yılından beri Malatya İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Ali Tatlı'nın merkeze çekerek, yerine İstanbul Sultangazi Milli Eğitim Şube Müdürü Battal Kanbay atamıştı.  Bu hafta içerisinde görevi devretmesi beklenen Tatlı İl Milli Eğitim Müdürlüğünde basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

8 şube müdürü de değişti

Tatlı, büyük bir emaneti, sorumluluğu, yükü  sorunsuz bir şekilde yeni gelen müdüre devrettiği zaman üzerindeki  yükün sorunsuz bir şekilde kalkacağı için şükrettiğini belirterek,  "Çünkü yürüttüğünüz görevler büyük sorumluluklar, önemli kurumun yöneticisi olarak ağır yükü yeni arkadaşımıza devredeceğiz. 2014 yılından beri Malatya'da çalışıyorum. Malatya'nın eğitimi ve çocukların eğitimi ile alakalı Malatya'daki tüm öğretmen ve yönetici arkadaşlarla birlikte çalıştık. Malatya'nın eğitimine katkı sunduk. Bizden önceki yöneticilerden bayrağı devralarak, 6 yıldan fazla bir süre bu bayrağı taşıdık. İnşallah bu bayrağı yeni gelen arkadaşımıza ekibe, ben tek değişmedim benimle birlikte aynı  dönemde gelen 8 şube müdürümüz değişti.  Yeni gelen arkadaşlar  Malatya eğitiminin üzerine bir şeyler katarak, daha ileriye taşıyacaktır. 6 yıl boyunca Malatya'da huzurla çalıştım. Çalışma sürecinde öğretmen ve yöneticiler çok çaba sarf ettiler. İl ve ilçe yöneticilerimiz gece gündüz demeden görevlerini fazlasıyla çalıştılar. İl Milli Eğitim personellerine, ilçe yönetimlerimize ve öğretmenlerimize  ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yerel basın Malatya'nın eğitimine katkı sunuyor

6 yılda Malatya'da bir çok birincilik ve Türkiye dereceleri yaşadıklarını söyleyen Tatlı, "Bu gururu bize yaşatan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor. Bu yıl hem YKS ve LGS Türkiye birincisi öğrencilerimizi kutluyorum.  Yine TÜBİTAK projesinde birinci olan öğrencimizi de tebrik ediyorum. Ülkemizi uluslararası arenada temsil edilecek. Sayın vekillerimizin Ankara'daki girişimleriyle, sayın valilerimizin desteğiyle eğitim alt yapısının güçlendirilmesiyle alakalı çok ciddi çalışmalar yapıldı. Bugün Malatya'da geldiğimiz noktada fiziki anlamda herhangi bir sorunu yok. İnsan kaynağı açısından bir sorunumuz yok. Derslik başına düşen öğrenci sayımız ve öğretmen başına düşen öğrenci sayımız Türkiye ortalamasının altında.  Gelecek arkadaşımızın okul öncesinde biraz daha gayret sarf etmesi gerekiyor. Üzerine koyarak devam edeceğini düşünüyorum. Bu süreç içerisinde her zaman yerel basının Malatya eğitimine katkı sunduğu için çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Haklarını helal etsinler

Birlikte çalıştığı herkese teşekkür eden Tatlı,  "Birlikte çalıştığım valilerimize çok teşekkür ediyorum. Her zaman bize yol açtılar. Bizde o yolda yürümeye çalıştık. Talimatları doğrultusunda iş yaptık. 5 vali ile çalıştım çok teşekkür ediyorum. Belediye başkanlarımız bize destek oldular onlara da çok çok teşekkür ediyorum.  Bütün kamu kurumlarıyla uyumlu çalıştık. Hepsine teşekkür ediyorum. Malatya'da güçlendirme çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah biran önce biter çocuklarımız, güvenli hale getirilmiş okullarda eğitimlerini sürdürürler. Malatya'yı sevdim. Eminim Malatya'da beni sevdi. Kamu görevlileri için sürekli şunu söylerim; Alışmadan çalışmak gerekir. Alışırsanız, çalışamazsınız. Malatya halkına, bütün bürokratlarına, işadamlarına eğitime çok ciddi katkılar sundular teşekkür ediyoruz. Çalıştık, çalışırken elbette ki üzdüğümüz, kırdığımız arkadaşlarımız oldu. Haklarını helal etsinler.  Biz kendi işimiz için kimseyi kırmadık. Bütün öğretmen ve yönetici arkadaşlara teşekkür ediyorum.  Bugüne kadar sergiledikleri başarıyı, bundan sonrada sergileyeceklerine inanıyorum" açıklamasında bulundu.