Karamollaoğlu geliyor

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, 2 Mart'ta Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollağlu'nun Malatya'ya gelerek aday tanıtım toplantısına katılacağını açıkladı.

Karamollaoğlu geliyor

SP İl binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Marasalı, “Genel Başkanımız 2 Mart Cumartesi günü, Malatya'da aday tanıtım programımıza katılacaklardır. Şehit Ömer Halisdemir Konferans salonunda akşam saat 19:00'da hemşerilerimiz ile bir araya gelecektir” dedi. Reklam ve tanıtım alanlarının adil bir şekilde kullanılmadığını ifade eden Marasalı, “Tanıtım mecralarının adil ve doğru bir şekilde kullanılmasını arzu ediyoruz. Bazı siyasi partiler hazineden yardım alıyor. Bizim gibi kendi bütçeleri ile siyaset yürüten partilerde bulunmakta. Bu seçimde adaletsiz ve anormal bir durumla karşı karşıyayız. Malatya'da kiraya verilen 200 billboard ve 460 raket vardı. Belediye bunları her yıl kiraya vererek, yaklaşık 2 milyar (trilyon) civarında bir gelir elde ediyordu. Bunun yanında belediyenin kiraya vermeksizin kendi hizmetlerini yansıtabilmesi için kullandığı bilboard var. Son 6 aydan buyana ihale süresi dolmuş, ihalesi yapılması gereken billboardlar, ne hikmetse Adalet ve Kalkınma Partisinin belediye başkan adayları tarafından kullanılıyor. Yenilenmesi, hazırlanması, asılması belediye bütçesinden yani milletin cebinden çıkıyor. Yüksek seçim kurulu bu 200 billboard ve 460 raketle ilgili bundan 6 ay önce belediyeye soruyor, 'Elinizde kiralanacak raket ve billboard var mı?' diye. Belediye ise 'yok' diyerek cevap veriyor. Geçen hafta bunu gündeme getirmemiz üzere acele bir şekilde bir vatandaşa kiraya veriliyor. O vatandaş eliyle seçim kuruluna 6 ay sonra 'kiraya verilebilir raket ve billboardımız vardır' diye bize mesaj gönderiliyor. Bu ihale ne zaman, kaça yapılmış, kimler katılmış, ihaleyi alan vatandaşın AK Parti ile ilişiği var mıdır?” diye konuştu.

HDP ile ittifakımız yok

Bir gazetecinin HDP ile ittifak sorunusun da sert bir şekilde reddeden Marasalı, “Türkiye'de 1389 seçim bölgesinde seçimi yapıldığını 1389 seçim bölgesinin tamamında Saadet Partisi'nin belediye başkan adayının olduğunu kötü niyetli değilse bilir ve görür. Bunlar çamur siyaseti yapıyorlar. Biz Çağrı Siyasetini bırakır da çamur Siyasetini başlayacak olursak onlara söyleyecek bir sürü kelime buluruz. Mesela andımızda HDP işbirliği yaptınız, o zaman size de böyle yaptınız mı diyelim. Efendim FETÖ ile AK Parti işbirliği yaptı diyelim ve çözüm sürecinde PKK ile işbirliği yaptığınız PKK'yı Kürtlerin tek temsilcisi olarak masanın öbür tarafını aldınız diye PKK ile işbirliği yaptınız mı diyelim” diyerek eleştirilerini sürdürdü.

Cumhurbaşkanını uyaracağız

Terör söylemleri için Cumhurbaşkanı ile görüşmek istediklerini dile getiren Marasalı,“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Malatya'ya gelişinde, kendisiyle görüşme talebinde bulunacağız. Bunu kendisine ifade edeceğiz. Bunu yapan insanlar 79'da yaptı, 99'da yaptılar siyaset kurumu kaybetti. Şimdi 2019'da yine aynısını yapıyorlar. Bu söylentilerle, halkın yüzde 50'sini vatan haini, kalan yüzde 50'sini de beceriksiz, rüşvetçi, aymaz gibi göstererek siyaset kurumunun altını oyuyorlar. Diyeceğiz ki, Sayın Cumhurbaşkanım senin iyi niyetinden istifade ederek, senin etrafını daha önce de yalaka kesim sarmıştı. Bunun cezasını Amerika, FETÖ konusunda gördün. Her seferinde seni aldattılar. Bu sefer aldatılmaya müsaade etme” şeklinde konuştu.