Malatya'ya dev yatırım

Malatya Kanatlı Et Üreticileri Birliği ve Malatya Tarım İl Müdürlüğü öncülüğünde, Malatya'da atıl durumda olan kesimhane ve kümeslerin aktif hale gelmesi için Malatya'ya, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 50 milyon TL bütçe vereceği açıklandı.

Malatya'ya dev yatırım

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası 15 Temmuz şehitler konferans salonunda yapılan toplantıya, AK Parti MKYK üyesi ve Malatya milletvekili Öznur Çalık, AK Parti MKYK üyesi ve Malatya milletvekili Bülent Tüfenkci, Battalgazi belediye başkanı ve AK parti Malatya Büyükşehir belediye başkan adayı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye başkanı Mehmet Çınar, Tarım il müdürü Tahir Macit, Kanatlı et üreticileri merkez birliği Yönetim kurulu başkanı Abdullah Koç, Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda üretici katıldı. Birlik başkanı Serdar Yıldız, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bekir Pakdemirli’nin onayı doğrultusunda 50 milyon TL’lik bütçenin, Türkiye’de sektörde ilk olarak Malatya için onaylandığının müjdesini vererek, ilimizde 2 adet atıl durumda olan kesimhane ile birlikte 120 civarındaki atıl durumdaki kümeslerin aktif hale gelmesi ile birlikte yaklaşık 6000 kişiye iş istihdamının sağlanacağını, Et ve Süt Kurumunun direk Malatya’daki üreticilerin ürününü alıp satarak, üreticilere destek olacağını belirtip, emeği geçen herkes teşekkür etti. Kanatlı et üreticileri merkez birliği Yönetim kurulu başkanı Abdullah Koç ise, Malatya’ya gelene kadar bu kadar desteğin özellikle meclis çatısı altında hiçbir ile verilmediğini belirterek, Malatya insanının siyasi yönden çok şanslı olduğunu belirtti. Bu çalışmanın Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade eden Başkan Koç, “Yaklaşık 1 yıldır bu proje için yoğun çaba harcadık, Malatya’da üreticinin direk üretip satışa kadar olan süreci kontrol edeceği bir sürecin ateşini yaktık, umarım bu ateş tüm Türkiye’ye yayılır bu vesile ile gelirin tabana yayılması da sağlanması amaçlanmaktadır. Projeye inanan ve yanımız da olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

6 bin kişiye iş imkanı

Tarım il müdürü Tahir Macit ise yaptığı konuşmada, “Günde 5 defa toplantı yaparak bu proje için varımızı yoğumuzu ortaya koyduk her milletvekilimizi konu ile aradık çok büyük çabalar harcadık geldiğimiz noktada ne kadar büyük bir işe imza attığımızı görüyoruz” dedi. Malatya Battalgazi Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Selahattin Gürkan da, “Sivil Toplum Kuruluşları güçlerini doğru yönde kullanınca neler yapabildiklerinin göstergesi bu projedir. Yalnız Kayısının bugün geldiği noktada ki sıkıntı insanların birbirlerinin arkasından çevirdiği işlerdi ki sizlerden bu noktaya gelmemenizi istirham ediyorum” dedi. AK Parti MKYK üyesi ve Malatya milletvekili Av. Bülent Tüfenkci toplantıda yaptığı konuşmada özellikle projenin geçmemesi noktasında birçok iş adamının aracı olarak baskı oluşturduğu ancak buna rağmen birliğin ve bizlerin sağlam duruşu ile bakanımızın onayı ile üreticilerin mağdur edilmemesi adına bu çalışmayı başından sonuna kadar takip ettiklerini belirtti. Son olarak konuşma yapan AK Parti MKYK üyesi ve Malatya milletvekili Öznur Çalık yaptığı konuşmada “Zorlu bir süreçten geçtik, Malatya ve Malatya’nın ekonomik yönden yaşadığı sıkıntılara hep beraber şahit olduk, tüm yaşanan sıkıntıları Bakanımıza ilettik. Serdar başkanımız ilgili olduğu alanın sıkıntı ve sorunları sonuna kadar bizlere htirdi. Çok önemli bir süreci özveri ile yürüttü. Sivil Toplum Kuruluşlarının asıl amacını yerine getirdi. Malatya’dan Erzincan’a gidip kesim yapıldığında arada harcanan ücret Malatya içerisinde kalarak ekonomiye katkı sağlanabilir. Tarım Bakanımız 50 Milyon TL’lik bütçeyi Et Süt Kurumu üzerinden Malatya’ya ayırdı. Atıl durumunda ki 120 kümes Malatya ve Türkiye ekonomisine katkı sunacak. 6000 kişinin istihdam edilmesine olanak sağlayacak” ifadelerini kullandı. Çalık, Bakan Pakdemirli’yi telefonla bağlanarak yaptığı konuşma da “Malatya için ne yapsak azdır” diyerek herkese selamlarını iletti.