Kan verdiler

Malatya'da Nureddin Zengi İlkokulu öğretmenleri ve öğrenci velileri farkındalık sağlayıp, kan bağışına dikkat çekmek amacıyla, 'Anne, Baba, Abi, Oğul' sloganıyla kan bağışı etkinliği düzenlendi.

Kan verdiler

Yeşilyurt ilçesi Çavuşoğlu Mahallesinde bulunan Nureddin Zengi İlkokulu öğretmenleri ve öğrenci ve velileri işbirliği ile kış aylarında kan stoklarının azalması nedeniyle, farkındalık oluşturulup, kan bağışına destek olmak amacı ile etkinlik gerçekleştirildi. Nureddin Zengi İlkokulu Müdürü Osman Gürbüz, Kan bağışı için amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu belirterek, “İnsan vücudunda suni ortamda bulunmayan tek madde kandır. Kanın önemini hem öğrencilerimize, hem de velilerimizle paylaşmak adına, Kızılay'ımız ile bir çalışma yaptık. Bu anlamda hem Kızılay'a kan desteğinde bulunuyoruz, hem de öğrenciler rol model oluyoruz. Amacımız kan ihtiyacı olan insanlarımıza bizlerinde bir katkısı olmasıdır. Kan süreli değil, sürekli olan bir ihtiyaçtır. Kan Bağışında bulunan bütün öğretmenlerimize velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Herkesi kan bağışına davet ediyoruz

Kan Bağışı Planlama Uzmanı Hasan Açıkgöz ise, Kanın acil bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Açıkgöz, “Kan Merkezlerine gelemeyenlere biz giderek, bağışlarını alıyoruz. Hava şartlarının ağır geçmesinden dolayı özellikle bu dönemde, kan stoklarımızda önemli derecede azalmalar oldu. Malatyalı vatandaşlarımızda eskiye nazaran, kan vermede bir potansiyel artış yakalandı. Bizlerde gerek işlerinden, mesleklerinden, gerekse merkeze uzak oldukları için kan bağışında bulunamayan vatandaşlara, kurumlara, okullarımıza gelerek kan bağışçılarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Bugünde Nureddin Zengi ilkokulundayız. Velilerimiz, hocalarımız kan bağışında bulunuyorlar. Desteklerinden dolayı teşekkür ederken, tüm halkımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz” diye konuştu.