Sanat eserleri sergilendi

Malatya Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü ve Yeşilyurt Kent Konseyi iş birliğinde Dünya Kadınlar Günü kapsamında 'Yaşamın İçinden Kesitler' konulu fotoğraf ve küçük el işleri gibi çalışmaların yer aldığı karma sanat sergisi düzenlendi.

Sanat eserleri sergilendi

21 farklı fotoğrafçının değişik illerde farklı kültürlere ait fotoğraflar ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Kadın Konuk Evi misafirleri tarafından yapılan, ahşap boyama, küçük el işleri gibi çalışmalar  ‘Yaşamın İçinden Kesitler’ temalı karma sergi Malatya Park AVM’de açıldı. Serginin açılışında konuşan fotoğraf sanatçısı Müslüm Mutlu, tüm fotoğraflarda kadınların olduğunu belirterek, “Malatya Valiliği, Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Şiddet Önleme ve İzleme Müdürlüğü kapsamında 9-10 Mart tarihleri arasında Tuncay Özdemir'in yaptığı, 'Yaşamın içinden kadın' Konulu sergimize hoş geldiniz. Temamız kadın olduğu için tüm fotoğraflarımızda kadın var. Sergide bulunan eserler toplamda 21 kişi tarafından fotoğraflanan çalışmalardır. Bu 21 kişinin içerisinde bende bulunmaktayım. Sergilenen bu fotoğraflar sadece bizim yöremize ait değil, çevre illerde ve bölgede resimlenmiş çalışmalardır” dedi.

Farkındalık oluşturmak istedik

Şiddet Önleme Merkezi Müdürü Mukaddes Şahin ise, 8 Mart Dünya kadınlar günü vesilesiyle farkındalık oluşturmak amacıyla, etkinlik yaptıklarını söyledi. Şahin, “Yeşilyurt Kent Konseyi Başkanlığında, Ahmet Berber'in sponsorluğunda, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın destekleri ile bir fotoğraf sergisi düzenledik. Sergimiz Malatya'da, Doğu illerinde ve Kudüs'te bulunan kadınların yaşamlarını yansıtmaktadır. Serginin Küratörlüğünü Tuncay Özdemir yüklendi. Ortalama 36 tane fotoğrafımızla birlikte farkındalık oluşturuldu. 'Yaşamın içerisinde kadın' fotoğraf sergimizin ismi. Amacımız kadına yönelik şiddetin son bulması. Kadına ve erkeğe de eşit oranda değer verilmesi” diye konuştu. Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Malatya'da bir konuk evi olduğunu ifade eden Şahin, “Kadın konuk evinin misafirlerine, travmaya uğradıkları için rehabilitasyon amaçlı, el sanatları öğretmenleri eşliğinde bazı çalışmalar yapılıyor. Ahşap boyama, küçük el işleri gibi çalışmalar. Bayanlarımız tamamen bunları kendileri yapıyor. Onların yaptığı çalışmaları da sergiye dahil ederek, bunun içinde bir farkındalık oluşturmak istedik” ifadelerinde bulundu.