Kan bağışı etkinliği

Gazi İlkokulu öğretmenleri ve öğrenci velileri farkındalık sağlayıp, kan bağışına dikkat çekmek ve Kızılayın faaliyetlerinin tanıtılması amacıyla, 'Anne, Baba, Abi, Oğul' sloganıyla kan bağışı etkinliği düzenlendi.

Kan bağışı etkinliği

Battalgazi ilçesi Kanalboyunda bulunan Gazi İlkokulu öğretmenleri ve öğrenci velileri işbirliği ile kış aylarında kan stoklarının azalması ve yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle, farkındalık oluşturulup, kan bağışına destek olmak amacı ile etkinlik gerçekleştirildi.

Dört ayda bir kan bağışı yapıyoruz

Gazi İlkokulu Müdürü Ahmet Yıldızhan, ülkemizdeki kan ihtiyacının artırılması ve giderilmesi amacıyla, kan bağışı kampanyası düzenledikleri söyledi. Yıldızhan, “Bugün okulumuzda sabah saat 9 ile 15 arası kan bağışları devam edecek tabi biz bağışçı olarak, okulumuz velilerini, öğretmenleri ve komşu okulumuz Atatürk Ortaokulu velilerini ve öğretmenleri kampanyaya davet ettik. Davetimize icabet ettiklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah burada dolgun bir şekilde kan bağışı yapılması sağlanır. Gerçekten hiçbir yerde tedariki olmayan sadece tedarikçisi insan olan kan bağışına dikkat çekmek amacıyla, böyle bir şey yaptık inşallah herkes bu noktada duyarlı davranır ve gerçekten bir hayat kurtarmış oluruz. Tabi Kızılayın göndermiş olduğu sms ile üç hayat kurtarma ve adımıza dikilmiş olan bir fidan, bu da bizi mutlu ediyor. Dört ayda bir kan bağışı yapıyoruz. Herkesi dört ayda bir kan bağışı yapmaya Kızılaya davet ediyoruz. Kış dönemi geçirdik Kızılay bu kış döneminde yoğun bir şekildeki kan bağışındaki düşüşlere dikkat çekme amaçlı çağrıları oldu. Bir ay sonra Ramazan ayı, Ramazan ayında muhtemelen bağışlar düşecektir. Öncesinden yoğun bir şekilde bağışlar yapılırsa, en azından ramazan dönemi bu şekilde atlatmış oluruz” dedi. Atatürk Ortaokulu Müdürü Fahrettin Tunç ise, böyle bir kampanyada emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Tek kaynağı insan olan hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizde eskiye çok kan sıkıntısı yaşanmıyor eskiye oranlı. Bilinçli insan sayısı oldukça artmış vaziyette inşallah bu tür faaliyetler devam ederek, istediğimiz seviyeye gelir” diye konuştu.