Türkiye'yi ayağa kaldıran bir liderdi

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı vefat edişinin 26. yılında anan Büro Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Mustafa Şimşek, Turgut Özal'ın birçok olumsuzluklara rağmen Türkiye'yi ayağa kaldıran ve dünya devleti yapan bir lider olduğunu söyledi.

Türkiye'yi ayağa kaldıran bir liderdi

Büro Memur-Sen Malatya Şubesinde iki hemşerimiz Turgut Özal ile Hamit Fendoğlu’nun ölüm yıl dönümü olması vesilesiyle basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şimşek, Turgut Özal’ın dünyaya mal olmuş büyük bir insan ve yeri doldurulamayacak bir devlet adamı olduğunu kaydetti. Şimşek, “Birçok olumsuzluklara rağmen Türkiye'yi ayağa kaldıran ve dünya devleti yapan insandı. Hiçbir zaman insani değerlerinden taviz vermeyen, mütevaziliği ile ender rastlanan bir Türkiye sevdalısı idi. Biz memurlar içinde yeri doldurulamayan büyük bir devlet adamı ve tabiri caiz ise memur babası idi. Onun zamanında memurlar her üç ayda bir, hatta bazen her ay farklı maaş alırdı. Hele onun zamanında verilen kira yardımını, konut yardımını ve zorunlu tasarrufları unutmak mümkün değildir. Bu imkanlar, sonradan gelen basiretsiz iktidarlar tarafından çar-çur edilmiş, ve zamanla tamamen yok edilmiştir. Bunlar devam ettirilmiş olsaydı, bugün hem çalışanlar ve hem de emekliler gerçekten ihya olurlardı. Memur olarak bazı hakları istediğimizde mevcut iktidar, geçmişteki bazı kötü iktidarları örnek göstererek; Memurların maaş alıp alamayacağı endişesini yaşadığı günleri unutmamamızı ifade ederler. Ancak bizde, Büro Memur-Sen olarak şunu hatırlatmak isteriz. Turgut Özal zamanındaki memurların durumunu neden hiç hatırlamak istemiyorlar? Onun için kötü örnekleri değil, iyi örnekleri yani Özal zamanını hatırlatsınlar. O zaman görecekler ki, yıllar gerçekten memurlar için büyük bir imkândı. Bundan dolayıdır ki, hemşerimiz ve büyük devlet adamı ve aynı zamanda memurların babası Turgut Özal’ı, ölümünün 26. yıl dönümü olan bugün Büro Memur-Sen olarak kendisini tekrar rahmet anıyoruz” dedi.

Fendoğlu özlemini çektiğimiz bir belediye başkanıydı

Şimşek, 41 Yıl önce kalleşçe katledilen Hamit Fendoğlu’nun yiğit bir halk adamı ve örnek bir şahsiyete sahip olduğunu dile getirerek, “Onun gibi insanlar dünyaya çok nadir gelir. İnsani değerleri ve mütevaziliği ile gerçekten eşi benzeri olmayan bir halk kahramanı idi. Fakirine fakir zenginine zengin; Odacıya odacı Vali ye Vali, köylüye köylü Bakana bakan gibiydi. Bu vasıfları ile günümüz yöneticilerinin ve siyasilerin; Milletvekili ve Belediye Başkam Hamido’yu, hatırlayıp, kendilerine çeki düzen vermelerini ve onu örnek almalarını tavsiye ederim. Onda kibir ve gurur, gösteriş, şatafat ve koltuk hevesi yoktu. Etrafında çıkar ve menfaat ilişkisi içinde olanları göremezdiniz. Geçmişini ve dostlarını, insani ve İslami değerlerini bir makam koltuğuna değişmezdi. Özlemini çektiğimiz bir milletvekili ve bir belediye başkanı idi. Kısacası adam gibi adamdı. Ruhu şad olsun. Allah her iki hemşerimize rahmetiyle muamele eylesin. Mekanları cennet olsun” diye konuştu.