Kale'ye ilçe merkezi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Mart ayı Meclis Toplantısı'nın III. Birleşimi yapıldı. Gündem maddeleri arasında yer alan Kale ilçesi Düztarla, Mahmutdursun, Bağlıca, Üçdeğirmen ve Dedeköy mahallelerinde yaklaşık 130 hektarlık alanın ilçede merkez oluşturmak amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlardan gelen görüşler doğrultusunda hazırlatılan imar planı revizyonu kabul edildi.

Kale'ye ilçe merkezi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısının III. Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten Başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Toplantı gündem ilanından sonra gündeme intikal eden diğer konuların gündeme alınması ve mazeret dilekçelerinin okunmasının ardından, gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında bulunan bazı maddeler görüşülüp kabul edildi. Gündemde yer alan bazı maddeler bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelenirken, bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi. 

Elazığ’da bile konuşulmaya başlandı

Gündemin 4. Maddesi olan Kale ilçesi Düztarla, Mahmutdursun, Bağlıca, Üçdeğirmen ve Dedeköy mahallelerinde yaklaşık 130 hektarlık ilçe merkezi için hazırlatılan Kale ilçesi 1/5000 ölçekli ilave Revizyon Nazım İmar Planı hakkındaki İmar Bayındırlık Komisyonu raporu kabul edildi. Gündem maddesiyle ile ilgili söz alan İmar Komisyon Üyesi Ahmet Şahin, "Slogan olarak geçecek bir söz duydum. Elazığ’da bile konuşulmaya başlandı.  Kale ilçe merkezine kavuşmuş olacak. Yaptığımız İmar Revizyon Planı ile birlikte Kale’ye çok faydalı olabilecek, gerçekten ilçe manasına gelebilecek bir plan hazırlamış oluyoruz. Kale nüfusu çok olmasına rağmen merkezi cazibe noktası olacak bir cazibe alanına gelememişti. Kale’nin özellikle dışarıdaki nüfusuyla birlikte ilçe merkezinin olmaması ihtiyacı karşılamada elzem bir noktaya gelmişti. Kamu kurum ve kuruluşlarının orada yer alabileceği, parklarıyla, okul alanlarıyla ve sağlık alanlarıyla birlikte nezih bir ilçe merkezi oluşturulabilmesi için adımlarını atmış bulunuyoruz. Komisyonda bu kararı defalarca tartışmıştık acaba buraya bu kadar imar ihtiyacı var mı diye ayrıca Kale ilçesine giderek 2 defada yerinde inceleme yaptık. Neticede yapılan TOKİ konutlarıyla birlikte birtakım okul ve kamu kuruluşları baraja nazır bir şehir dokusu oluşturmaya başlamış, bizde bunları 70 hektarlık alanda imar alanlarını birbirine bağlamış bulunuyoruz. Dolayısıyla bu çalışmalar neticesinde Kale ilçemiz hak ettiği şehir merkezine kavuşacaktır" dedi. 

Kale için tarihi bir karar alacağız

Kale Belediye Başkanı Murat Koca ise, "Gerçekten ilçemizin kuruluşundan bugüne kadar ilçe merkezinin olmayışı ilçemizde ticaretin gelişmemesi, ilçede çarşı pazarın oluşmaması noktasında en büyük sorunlardan biriydi. Bugün Kale için tarihi bir karar alacağız. Burada emeği geçen imar komisyonundaki arkadaşlara da teker teker teşekkür ediyorum. İnşallah Malatya’mıza ve Kale’mize hayırlı uğurlu olur" diye konuştu.