'Kütüphanede O An'

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce, 57. Kütüphane Haftası kapsamında, 'Kütüphanede O An' adlı mobil fotoğrafçılık yarışması düzenleniyor.

'Kütüphanede O An'

57. Kütüphane Haftası kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, “Kütüphanede O An” adlı mobil fotoğrafçılık yarışması düzenlenecek. Mobil fotoğraf yarışmasının içeriğini, bir mekân olarak kütüphaneyi ve kütüphanedeki ilginç ve çarpıcı anları kullanıcı gözünden aktaran fotoğraflar oluşturacak.  Yarışma fotoğraf sanatı aracılığıyla kültürel ve kamusal bir mekân olarak kütüphanenin kullanıcısı tarafından nasıl algılandığını ortaya koymayı, Kütüphane Haftası'na dikkat çekmeyi, okuma kültürünün gelişmesine katkıda bulunmayı ve kütüphane kullanımının özendirilmesini amaçlıyor.

Son başvuru 21 Mart

Yarışmacılar, 21 Mart 2021 tarihine kadar, #kütüphanedeOan etiketini kullanarak başvuracak. Fotoğraflar 57. #KütüphaneHaftası Açılış Töreni'nde sergilenecek. Yarışma birincisine bin 500, ikincisine bin, üçüncüye 500 TL para ödülü verilecek. En iyi 20 fotoğrafa ise bakanlığın 2020 yılı yayınları seti hediye edilecek. Yarışma hakkında genel bilgiler, katılım şartları ve yarışma takvimini içeren şartname şu linkten indirilebiliyor: https://kygm.ktb.gov.tr/TR-284193/kutuphanede-o-an-mobil-fotografcilik-yarismasi.html Haber-Foto: Abdullah Ergün