İyilik dağıtmaya devam

İYİLİK-DER Malatya Şubesi iyilik dağıtmaya devam ediyor. Koronavürüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlara gıda ve hijyen paketi yardımında bulundu.

İyilik dağıtmaya devam

Yapılan yardımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Malatya İYİLİKDER Yönetim Kurulu Üyesi Yahya Dayan, "İYİLİK-DER olarak Türkiye genelinde başlattığımız bir çalışma var. Hijyen paketi ve gıda paketi yardımı evdeki yaşlılarımıza yönelik kronik hastalarımıza yönelik ayrıca maddi yetersizliği olan vatandaşlarımıza yönelik bu paketlerimiz. Kendilerine evden çıkmamaları kaydıyla biz evlerine kadar gidiyoruz gıda ve hijyen paketlerimizi teslim ediyoruz. Bu şekilde hem onların evde kalmalarını sağlıyoruz hastalıktan beri kalmalarını sağlıyoruz hem de bir nebze onların ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz" dedi. Dayan, gıda kolilerinde şu malzemelerin bulunduğunu ifade ederek, "Kolilerimizde kuru gıda malzememiz nohut çay şeker pirinç bulgur helva yağ tuz yani bir mutfağa gerekli olacak her şey, hijyen paketimizde de çamaşır suyu tuz ruhu el sabunu sıvı sabun dezenfektanlarımız var bu şekilde ailelerimize katkı sunmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

100 aileye yardım ettik

Bugüne kadar 100 aileye yardım ulaştırdıklarını aktaran Dayan, "Malatya genelinde şu ana kadar 100 aileye yardım ettik ve yardımlarımız devam ediyor. Bunların 80 tane ailemiz yaşlı ve kronik hasta ve ihtiyaç sahipleri 20 tanesi yetim ailelerimiz yetimlerimizi bu süreçte boynu bükük bırakmamak adına onlara da uğramaya çalışıyoruz. Yardım etmek isteyen vatandaşlarımız iyilik derneği web sayfasında bağış yapabilirler, Malatya temsilciliğimize uğrayarak bağış yapabilirler ve aynı zamanda banka hesaplarımızda katkıda bulunabilirler" şeklinde konuştu.