İşten çıkarma yok

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Fatih Kerimoğlu, geçtiğimiz günlerde Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesine bağlı kurumlar aleyhine yapılan haberlerin maksatlı olduğunu söyledi. Kerimoğlu, 'Kimse işten çıkarılmadı. BELSOS Şirketinden Belediye bünyesine alındı' dedi.

İşten çıkarma yok

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Fatih Kerimoğlu, gazetemizi ziyaret ederek, gündemde dair değerlendirmelerde bulundu. Son günlerde basında yer alan haberlerle iliği değerlendirmelerde bulunan Kerimoğlu, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile ilgili haberlerin maksatlı ve çarpıtılarak verildiğini dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde bir internet sitesinde yer alan, ‘Malatya Büyükşehir Belediye'sinin işçileri işten çıkardığı’ haberiyle ilgili konuşan Kerimoğlu, "Büyükşehir Belediye Başkanı göreve başladığı gün verdiği talimatla hiçbir işçinin hiç bir şekilde işten çıkarılmayacağını talimatını verdi. Şirketlerimizle yaptığımız görüşmede haberin asılsız, yanlış hatta iftira niteliğinde olduğunu tespit ettik. ‘BELSOS şirketinde işçilere zorla imzalar attırılarak, hakları verilmeden işten çıkarıldıkları’ şeklinde gerçek dışı bir haber okuduk. Çok üzüldük. Çünkü Büyükşehir Belediye Başkanı’nın hiçbir işçinin hiç bir şekilde işten çıkarılmayacağı talimatına rağmen böylesine yapılan haberlerin maksatlı olduğunu düşünüyoruz. Bu işçilerin hepsiyle bir görüşme gerçekleştirdik. İmzaların zorla attırılıp, attırılmadığını sorduk. Zorla imzalattırılmadığını alenen beyan etmişlerdir. Başkanımıza teşekkür ettiler. Pandemi sürecinde BELSOS şirketimize bağlı tesislerimizde faaliyet durunca burada fazladan buluna işçilerimiz 58 tanesini BELSOS Şirketinden alıp Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesine geçirdik. Burada diğer birimlerde görevlendirilecekler. Artık şirket personeli değil Belediye personeli olacaklar. 6 personel ise, yasal haklarını alarak ayrılmak istediklerini beyan etmişlerdir" dedi.

Malatya için kullanılacak

Kerimoğlu, “Büyükşehir Belediye Meclis Salonunun daha modern hale getirilmesiyle ilgili de, Bir kaç gündür bu konu konuşuluyor. Bundan önceki meclis salonumuz oldukça küçük, eskimiş ve bir anlamda Malatya'mıza yakışmayan bir nitelikteydi. Türkiye'de belki ilk defa bir meclis salonu pandemi sürecine uygun hale getirildi. Böyle bir şekilde eleştirilmesi akıl tutulmasıdır. Bu salonu sanki Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan kendisi için yaptırılmış gösteriliyor. Bu meclis Malatya için bu şehir için kullanılacak. İkincisi salon yaptırılırken sanki birilerine peşkeş çekilmiş gibi ifade edilmektedir. Meclis salonunun yapım ihalesi belediyemizin şirketi MESTON tarafından yapılıyor" diye konuştu. 

Neden yeni araç alındı?

Bir internet sitesinde Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın Büyükşehir Belediye Başkanı hakkındaki sözleriyle ilgili konuşan Kerimoğlu, "Biz Sayın Çınar ile görüştük. Bu ifadelerin Mehmet Bey tarafından kullanılmadığı inancında olduğumuzu kendisine ifade ettik. Kendisi de röportaj esnasında yazılan kelimeleri söylemediğini ifade etti. Cümlelerin değiştirilerek metne döküldüğünü ifade etti.  Doğrusu biz bilemeyiz. AK Parti Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan hakkında bu cümlelere sarf etmeyeceğine inanmaktayız. Metnin içerisindeki iddialara gelince; iddialardan biri, ‘Madem belediyemizin ihtiyacı yoktu neden yeni araç alındı.’ Yine bir akıl tutulmasıdır. Bu araçları Selahattin Gürkan şahsına almamıştır. Malatyalılara hizmet etmek için almıştır. Sayın Gürkan'ın önceki süreçte belediyenin fazla aracının olduğu beyanı doğrudur. Ancak bu araçlar binek tipi, kamyonet, otomobil tarzı araçlardır. Yada miadını doldurmuş veya belediyenin ihtiyacına cevap vermeyen araçlardır. Bunların ihale bedeli yüksekti ve bedeli Malatyalıların cebinden çıkıyordu. İhtiyaca cevap vermeyen araçlara para verilmekteydi. Sayın Gürkan bunun önünü kesti. Peki, neden yeni araç alımına gitti. Bu defa da yeni ihtiyaçların doğduğu, yeni araçlara ihtiyaç vardı. Malatyalıların, bunu eleştirmekten öte teşekkür etmeleri gerekiyor. Biz boşu boşuna kira ödemektense, o kira bedelleriyle o araçlarını satın aldık. Bu borçlar ödendikten sonra araçlar, Malatya'da kalacak. Malatya'nın ihtiyacını karşılayacak. Haberler eleştiri tarzı olursa bu belediyemizi de geliştirir. Belediyenin, şehre daha güzel hizmet etmesini sağlar. Bazı haberler özel maksatlar ve gerçek dışı yapılınca bizim de gerçek haberleri Malatyalılara anlatma hükümlülüğümüz var" ifadesini kullandı.