İsraftan kaçının!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılarak, yeniden yapılması planlanan 'Kernek Meydanı Projesi'ne tepki gösteren Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, icraat bulamayan yönetimlerin bu gibi projeleri icraat yapıyormuş gibi göstermeye çalıştığını savunarak, 'Buraya yapılacak yatırımları önce bu meydana çıkan yolların selameti için kullanılması daha iyi olmaz mı? Milli servetimizi beton çimento politikası ile israf etmeyiniz' dedi.

İsraftan kaçının!

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılan ve yeniden yapılması planlanan Kernek Meydanı projesi hakkında konuştu. Yıldırım, zor zamanda böyle bir çalışmayı lüzumsuz olarak nitelendirdi. 

Son derece gereksiz bir proje

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin, MASKİ Müdürlüğü'nün hazırlamış olduğu proje ile yeniden Kernek Meydanı düzenleme çalışması başlattığını anımsatan Yıldırım, "Her gelen belediye başkanı geleneksel hale gelmiş Kernek Meydanı projesi yeni bir icraat değil ancak ve ancak israftır. Daha geçtiğimiz günlerde pandemi dönemi için halkımıza ve esnafımıza bu zor dönemde su indirimi yapmasını talep ettiğimiz MASKİ, bizim talebimizi giderleri bahane göstermiş ve su indirimi yapmamıştır. Ancak aynı MASKİ bugün milyonlarca liralık projeyi belediyeye sunuyor. Bir su indirimi yapmaktan aciz olan Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ bugün milyon dolarlık son derece gereksiz bir projeyi nasıl uygulamak istiyor gerçekten hayret ediyoruz.  Bir diğer durum ise; bugün Fahri Kayahan'dan Kernek e gelen Hasanbey Caddesi, Cengiz Topel Caddesi, yine aynı şekilde Kernek'ten Hasanbey'e giden tek yönlü yolun, Mücelli Caddesi gibi büyükşehir sorumluluğunda olan yolların ve kaldırımları her gün binlerce araç ve yaya kullanmakta hiç mi görmüyorsunuz? Aynen orta çağı andıran bu yollar belki sizlerin tarih sevgisini gösteriyor olabilir. Fakat gel gelelim 21. yüzyılda bu sevgiyi göstermenin faydalı yüzlerce yolu varken Kernek Meydanını defaatle yenilemenin ne anlamı var" diye konuştu.  

Suret değişir ancak fıtrat aynı fıtrat

Yıldırım, icraat bulamayan yönetimlerin bu gibi projeleri icraat yapıyormuş gibi göstermeye çalıştığını vurgulayarak, "Buraya yapılacak yatırımları önce bu meydana çıkan yolların selameti için kullanılması daha iyi olmaz mı? Milli servetimizi beton çimento politikası ile israf etmeyiniz. Kernek Meydanı bugün gayet modern bir görüntüye sahiptir. Bunca yıldır Kernek Meydanını yıkıp yeniden yapmak bunca yıldır bu şehri yönetenlerin utanç vesikasıdır. Eğer bizlerin yapıcı onarıcı muhalefet anlayışıyla yaptığımız bu uyarıları kulak ardı ederseniz sizlere naçizane tavsiyemiz şudur ki; iş makineleriniz Kernek Meydanına çıkan yolları kullanmasınlar olacaktır. Zira o bozuk yollardan geçen araçlarınız yamalı bozuk asfalt sebebiyle zarar görecektir. Bu yap-boz projeler ile görüyoruz ki suret değişir ancak fıtrat aynı fıtrattır. Dün Ali idi bugün Veli.  Bizler Yeniden Refah Partisi olarak harcanması planlanan bu miktarı daha elzem ve daha öncelikli projelere ayrılmasını tavsiye ediyoruz. Bugüne kadar yapmış olduğu yollarla övünen Büyükşehir Belediye Başkanı için bu bozuk yollar, bu alternatifsiz yollar, bozuk kaldırımlar yakışmıyor. Derhal, ivedilikle içler acısı durumda olan bu yolların Kernek Meydan Projesinden daha önemli olduğunu düşünüyor ve tavsiyelere kulak verip gereğinin yapılmasını halkımızın menfaati için talep ediyoruz" şeklinde konuştu.