İsrafa son verin

Ülkenin ciddi sıkıntı ve imtihanlardan geçtiğine dikkat çeken Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, sıkıntılardan kurtulmak için yolsuzlukların ve israfın önünün kesilmesi gerektiğini söyledi. Enflasyon rakamlarını eleştiren Canbay, 'TÜİK enflasyon yüzde 19 diyor, halkın yüzde 93'ü TÜİK'e inanmıyor. Gerçek enflasyon yüzde 40' dedi.

İsrafa son verin

Geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından Malatya İl Başkanlığına atanan Mustafa Canbay, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Canbay, Genel Merkezin iradesi ile Malatya İl Başkanlığı'nın kendisine tevdi edildiğini, bu vesile ile basınla bir araya gelip hem tanışmak hem de kente dair karşılıklı görüş ve önerileri paylaşmak istediklerini belirtti. Canbay, görevi devraldıkları andan itibaren hızlıca alanında uzman bir ekip oluşturma gayretine girdiklerini başkanlık divanını ve yönetim kurulunu oluşturup, ilimizin ve ilçelerimizin problemlerine ve çözümlerine yönelik çalışmalar yaptıklarını anlattı. Canbay, geçtiğimiz salı günü Battalgazi ilçesinde yıkılan bina enkazından sağ çıkan yaralı vatandaşlara acil şifa diledi. 

Vatandaş TÜİK'e inanmıyor

Ülkemizin ciddi sıkıntı ve imtihanlardan geçtiğini vurgulayan Canbay, "TÜİK enflasyon %19 diyor. Oysa gerçeğin böyle olmadığını halkımız biliyor, yaşıyor. Halkımızın %93’ü ise enflasyonun TÜİK’in açıkladığından çok daha fazla olduğunu söylüyor. AK Parti’ye oy veren vatandaşlarımız arasında dahi bu oran %90 iken, MHP’ye oy veren vatandaşlarımız arasında da bu oran %95’e ulaşıyor. Faturalardaki vergi konusunu bir kez daha yineleyerek asgari ücretlilerden alınan gelir vergisinin de yeniden ele alınması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Yapılacak zamlar konusunda TÜİK rakamları düşünülerek değil, %40 civarında enflasyon olduğunu düşünerek hareket edilmesi gerekmektedir. Ne yapılacak? Tekrar söylüyorum; yolsuzluklar kalkacak, israf bütünü ile önlenecek. Bunun arkasından da israf dediğimiz zaman; elzem olmayan tüm yatırımlardan vazgeçilecek. Buradan ortaya çıkan kaynak vatandaşın cebine aktarılacak, böylelikle piyasa canlanacak, yeni yatırımlar yapılacak, yeni istihdam alanları açılacaktır" dedi. 

Çiftçi ürününü satamıyor

Canbay, Malatya'daki üreticilerin artan girdi maliyetleri karşısında sıkıntı yaşadığına dikkat çekerek, "Bir çiftçi kenti olan Malatya’mızda kayısı üreticilerimizin, besicilerimizin ve diğer tarım üreticilerimizin çektiği sıkıntılar hepimizce malum, tüm Türkiye’deki çiftçilerimizde olduğu gibi, yem,  tohum, gübre zirai ilaçlar fiyatları tavan yapmış durumda, alım gücü düşmüş üretim ve mahsulü satmak da artık zorlaşmış durumda. Çiftçimiz tarlasını besisini işletmeye güç yettiremediğinden bırakıp kente göç ediyor.  Topraklarımız, iklimimiz, sahip olduğumuz bitkisel çeşitlilik, su potansiyelimiz ve yetişmiş insan faktörümüz en büyük güç kaynağımızdır. Malatya’mızda gün geçtikçe büyüyen bir sanayileşme söz konusu, bunu Malatya’mız adına umut verici bir gelişme olarak görüyor ve daha ileri adımlar ile desteklenmesini tavsiye ediyoruz.  Başta organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi siteleri olmak üzere alt yapı tesislerine önem verilerek yaygınlaştırılmalıdır.  Böylece üretim, istihdam ve ihracat artırılacaktır. İlimizin ve İlçelerimizin problemlerine ve çözümlerine yönelik çalışmalar " diye konuştu.