İşini aşkla yapıyor! Malatyalılar bu lezzetten vazgeçemiyor..!
Malatyalıların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan kelle paça çorbası Ramazan Ayında da vatandaşlardan talep görüyor. Malatya'da 15 yıldır kelle paça çorbası hazırlayan Arife Işık, Malatyalıların bu lezzeti çok beğendiğini belirterek, işini aşkla yaptığını söyledi.
Kelle paçanın sağlığa olan faydalarından bahseden Işık, “Paça kolajen içeriyor. Sağlığa çok büyük faydası var. Kırık çıkığa çok iyi gelir. Hastalıklara iyi gelir. Vücut direncine çok faydalı. Özellikle gribal, enfeksiyonel dönemlerde bolca tüketilmesi gereken besinler arasında olduğunu söyleyebilirim. Özellikle paçanın suyunun kemik ve ilik ağırlıklı olması, kelle, yanak bazen de kellenin tamamını kullanıyoruz. En önemlisi de ayak kullanıyoruz içerisinde bulunan suyun kalitesini arttırmış oluyoruz. Bir de ölü ateşte pişiriyoruz. Tamamen 12 saat boyunca pişiyor. Özdeşiyor. Sonra o suyu süzüyoruz. Ayıklıyoruz ve servise hazır hale gelmiş oluyor” ifadelerini kullandı.