Malatyalılar onu tercih etti

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala geleneksel tatlılar tezgahlarda yerini aldı. Malatya'da bayramın vazgeçilmezi olan kadayıf ise yoğun talep görmeye başladı. Kadayıf satışlarını geçen seneye oranla arttığını söyleyen Malatyalı esnaf, yüksek fiyatlara rağmen vatandaşların kadayıftan vazgeçmediğini söyledi.

Malatyalılar onu tercih etti

Malatya'da Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı. Bayramın vazgeçilmezi geleneksel tatlılara ise ilgi arttı. Özellikle Malatya'nın yöresel tatlısı olan kadayıf, en çok tercih edilen tatlılar arasında yer almaya başladı.

Malatyalılar onu tercih etti

Geçtiğimiz sene yaşanan depremlerden dolayı satışlarının düştüğünü belirten kadayıf ustası Ramazan Doğan,bu sene Ramazan ayında kadayıf satışlarının arttığını ve bayrama kadar da artmaya devam edeceğini söyledi. Doğan, "Malatya'da kadayıf çok önemli bir yere sahip. Özellikle Ramazan ayında en çok tercih edilen tatlılardan biridir. Ramazan ayına girdiğimizden beri satışlarımız arttı. Bayrama kadar da daha da artacağını düşünüyoruz" dedi.

Malatyalılar onu tercih etti
Ramazan’da yassı kadayıfına da ilginin arttığını belirten Doğan, "Ramazan ayı kadayıf satışlarımız için önemli bir dönem. Kışın da satışlarımız artıyor ama Ramazan'da daha da bir talep oluyor" şeklinde konuştu.

Malatyalılar onu tercih etti