Hizmette yarışacaklar

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, AK Partili belediyelerin vatandaşlara hizmet yarışında olduklarını belirterek, 'Bundan sonraki süreçte bütün belediyelerimiz Malatya'mıza hizmet etmek için yarış içerisinde olacaklar. Biz de bunların takipçisi olacağız' dedi.

Hizmette yarışacaklar

Ak Parti Malatya milletvekili Hakan Kahtalı beraberindekilerle gazetemiz Net Haber'i ziyaret etti. Ziyarette, Malatya gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın, '2 milyon TL’ye verilmiş olan altyapı ihalesini iptal ederek kendimiz sadece 20 bin TL’ye yaptık' sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi.

Tasarruf kendiliğinden oluştu

Büyükşehir Belediyesinin almış olduğu tasarruf tedbirlerini değerlendiren Kahtalı, “Büyükşehir'deki tedbirler konusunda tasarruflar noktasında yeni gelen başkanın yapmak istediği icraatları daha derlemesi, toplaması,  görmesi anlamında belediyeyi tanıması büyükşehri görmesi anlamında zamana ihtiyacı var. Zaman içerisinde de bu tasarruf tedbirleri doğal olarak kendiliğinden oluşan bir konu oldu. Bundan sonraki süreçte bütün belediyelerimiz Malatya’mıza hizmet etmek için yarış içerisinde olacaklar. Biz de bunların takipçisi olacağız. Malatya'mız baştan sona yenilenmiş, gerçekten Avrupa görünümü olan bir kent. Bu anlamda önceki belediye başkanlarına teşekkür ediyorum. Şimdiki belediye başkanlarımız çıtayı biraz yükselterek, bayrağı biraz daha ileriye taşıyacaklarından şüphemiz yok. Belediye Başkanımızla yapmış olduğumuz toplantıda, 'daha derli toplu bir sistem oluşsun diye bunu yaptık' dedi. Maaş kalemlerini düzene getirmek adına 30–40 kaleme kadar indirdiklerini, burada bazı kardeşlerimizin maaşlarında kesinti olmakla beraber bazılarında artış olduğunu daha çok teknik elemanlarda bir artış olduğunu biraz daha iyileştirme yapıldığını ama süreç içerisinde Allah nasip ederse diğer arkadaşlarımızın kesilen maaşları da yine kendilerine daha iyi konumlara getirilecek şekilde desteklenecektir. Çalışanların sosyal denge desteğinin tamamı kesilmişti. Başkanımızla görüştüğümüzde bu kesintinin olmaması gerektiği konusunda fikir birliğini vardık ve tekrar bu destek yüzde 40 oldu. İnşallah diğer arkadaşlarımız da eksik aldığı kısmı da ilerleyen dönemlerde telafi edeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Yanlış anlaşılma söz konusu 

Son günlerde Malatya gündemini meşgul eden ihaleyle ilgili olarak konuşan Kahtalı, “2 milyonluk ihalenin 20 bin TL'ye yapılması konusunda yanlış anlaşılma söz konusu.  Bunu öncelikle düzeltmemiz gerekiyor. 2 milyonluk ihaleyi 20 bin TL yapmak akla ziyan bir mesele. Ancak şöyle bir durum var. 2 milyona yapılması planlanan bir meseleyi, başkanımız depodaki alt yapı malzemelerini, kendi ekipmanlarını, kendi işçilerini kullanarak bütün malzemeleri olduğu için yoksa dışarıdan yapılsa zaten edeceği fiyat o. Zaten pahalıya yapmışlar, ihaleye pahalıya çıkmışlar, hak edilmeyen bir fiyattan verilmiş demiyor. Sadece malzemeyi kendi depomuzdan kullandığı için belediyemizin kasasından büyük para çıkmadı anlamı ifade ediyor. Yoksa olan bir ihalede, alan bir firmada yok. Sadece burada bir yanlış anlaşılma var. Bunu da düzeltmek gerekir" şeklinde konuştu.

Herkese hitap ediyoruz

Muhafazakar kesimin AK Partiden uzaklaştığı iddialarına da cevap veren Kahtalı, “Türkiye Cumhuriyeti devletinde şu anda 82 milyon yaşayan vatandaşımız var. Halkının % 99'u Müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz. Biz Kur'an-ı kerime iman etmiş insanlarız. Bu anlamda muhafazakar, mütedeyyin, hakkı helalı bilen bir toplumuz. Ak Parti öncesi süreci milletimiz çok iyi biliyor. Başörtüsünü yasaklayan, imam hatipleri yasaklayan o zihniyeti çok iyi biliyoruz. Ak Partiyle beraber geldiğimiz bu sürece baktığımızda başörtü sorunu kalmadı. Öğrenciler okula gidemiyordu. Bırakın kamu kurumlarında çalışmayı. Şu anda askerde, poliste, savcı, hakimde her kesimde var. Toplumla barışık bir şekilde başı açık kardeşlerimizde başörtülü kardeşlerimizde çalışıyor. Hiç bir sorun yaşanmıyor. İmam hatiplerin önü açıldı. İsteyenler çocuklarını imam hatibe gönderiyor. Tamamen özgürlüklerin önünü açmak adına Sayın Cumhurbaşkanımız büyük önem verdi. Bunun için çok büyük bedeller ödedi. Allah’a şükürler olsun milletimiz de yanında durdu. Muhafazakar kardeşlerimizin bizden talepleri oldu da yapmadığımız bir şey yok. Allah’a şükürler olsun toplumun bütün kesimlerine hitap edecek çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Teşkilatlarda şuan değişiklik olmayacak 

Kahtalı, AK Parti’deki kongre sürecinde bir revizyona gidilip gidilmeyeceğiyle ilgili olarak da, “Ben şu an Doğu Anadolu Teşkilatlardan sorumlu koordinatörüm. Şu anda Türkiye’nin hiç bir yerinde teşkilatlarda bir değişiklik olmayacak. Ekim ayı içerisinde delege seçimleri yapılacak. Ardından ilçe kongreleri, Ekime kadar da il kongreleri, Aralık'ta da büyük kongre yapılacak. Şuan için Malatya ile ilgili herhangi bir görüşülme olmadı. Malatya'daki teşkilatımız geçmişten beri sürekliliği olan bir teşkilat. Bundan sonraki süreçte de arkadaşlarımız gayret ediyorlar. İnşallah yine birlikte devam ederiz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.